Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΜΑ -Και στον β’ γύρο: Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Λευκό και άκυρο (ή αποχή) όπου δεν υπάρχουν αριστεροί υποψήφιοι.Στήριξη Κ.Κ.Ε στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ και ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ.

Ανακοίνωση του Ξ


Στον 2ο γύρο πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το μήνυμα του πρώτου. Να τον μετατρέψουμε σε ακόμα ένα δημοψήφισμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης. Να καταψηφίσουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ μαζικά. Να θυμηθούμε τα μέτρα που ήδη πέρασαν αλλά και αυτά που έρχονται στις 15 του μήνα.
Να καταψηφίσουμε και τους υποψήφιους της ΝΔ που μπορεί να λέει όχι στο Μνημόνιο αλλά λέει ναι σε όλα τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο.

Δυστυχώς εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των ηγεσιών των κομμάτων της αριστεράς δεν υπάρχει σε καμία περιφέρεια ή μεγάλοΔήμο υποψήφιος της αριστεράς στον 2ο γύρο. Οπότε η καταψήφιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μπορεί να γίνει μόνο με τη μορφή του λευκού-άκυρου κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο με τη μαζική αποχή.  


Όπως κάνουν για παράδειγμα οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ στη Νάουσα που αποφάσισαν να ρίξουν στην κάλπη ψηφοδέλτιο με τα ονόματα των απολυμένων της επιχείρησης.

Σε όσους (από τους μικρότερους) δήμους αναμετρόνται υποψήφιοι της αριστεράς ενάντια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πρέπει να ψηφιστούν μαζικά και μαχητικά. Ιδιαίτερη περίπτωση μαχητικής υποστήριξης είναι ο Δήμος του Ελληνικού, με τον αγωνιστή δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη. Στήριξη επίσης δίνει το «Ξ» στο σχήμα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ν. Ιωνία καθώς και στον υποψήφιο του ΚΚΕ στην Πετρούπολη όπου αντίπαλος είναι ο κοινός υποψήφιος ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ.

7 σχόλια:

haridimos είπε...

Στη Νέα Ιωνία η Ανταρσύα στήριξε την Εκτός Σχεδίου που φυσικά δε συμμετέχει 2ο γύρο ...

Matrix1917 είπε...

Σύντροφοι του Ξ οργανωθείτε !

@haridimos.Τον Γκάτση στήριξε Σύριζα και Κουβέλης.Ξέρεις μήπως η Ανταρσύα τον στηρίζει στον 2ο ;
Έχει διαφορά με τον αχώνευτο Χαραλάμπους 18%.Ο Γκάτσης θα πάρει λίγα κουκιά του ΚΚΕ και πολλά της Ν.Δ.Ο Χαραλάμπους θα μείνει με αυτά που έχει.Θα γίνει μάχη

jorje7 είπε...

Καταδικάζουμε ΝΔ και Πασοκ παντού όμως , όχι κωλοτούμπες
Καταδίκη και στην Πετρούπολη και στην Ικαρία ε?
Τη λέει το Ξ για εκεί ?
Μην ακούσω πάλι το αμίμητο υπάρχουν τοπικά ειδικά χαρακτηριστικά γιατί όλη η Ελλάδα έχει ειδικά χαρακτηριστικά .... η μήπως όχι ?

haridimos είπε...

Οχι δε στηριζει η Εκτος σχεδιου κανεναν



Στον επερχόμενο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών θα σταθούμε με βάση τα παραπάνω πολιτικά κριτήρια και καλούμε και όλους τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισσες να κάνουν το ίδιο
Με βάση λοιπόν αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά η διοίκηση και παράταξη του Χαραλάμπους, η οποία είναι ο επίσημος εκφραστής της αντιλαϊκής αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής και του ΠΑΣΟΚ στη Ν. Ιωνία και η οποία προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τον υποτιθέμενο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών την ίδια στιγμή που μέχρι και ο πρωθυπουργός έθετε θέμα μνημονίου.
Διαφωνούμε, ωστόσο, και με το χαρακτήρα και την προγραμματική βάση της «Ενότητας» των κ. Γκότση, Μπουρδούκου, Κολμανιώτη. Παρόλο που κατανοούμε και τη συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνουμε στο δήμο και το «αι σιχτιρ» ενός κόσμου που θέλει να απεμπλακεί από τη «διακυβέρνηση Χαραλάμπους», η λογική της χαλαρής ενότητας και της συγκόλλησης διαφορετικών πολιτικών χώρων με μοναδικό στόχο απλώς την αλλαγή διαχείρισης σε ένα δήμο, η άρνηση αντιπαράθεσης με τη λογική συγκρότησης του τοπικού κράτους και των πυλώνων της (πχ.ΕΕ), δεν απαντάει σε κανένα από τα επίδικα που εμείς θεωρούμε κρίσιμα στην πολιτική περίοδο που διανύουμε, με βασικότερa αυτό της εμφάνισης ενός μαχητικού εργατικού ρεύματος διεκδίκησης που θα βάλει φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας και τη ζωή μας συνολικά, και μιας αντικαπιταλιστικής, συνολικά αντιπαραθετικής με το σύστημα Αριστεράς.
Σε αυτό το γύρο δεν ψηφίζουμε κανέναν, δεν διαλέγουμε διαχειριστή, ακυρώνουμε ψευτοδιλλήματα και εκβιασμούς.

Red Star είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Red Star είπε...

Στην Ικαρία στηρίζουν λογικά Σταυρινάδη.Έτσι καταλαβαίνω εγώ, αφού δεν γίνεται αναφορά πέρα της Πετρούπολης.
Αν και δεν ζω-ψηφίζω στη Νέα Ιωνία,στον β'γύρο θα ψήφιζα ίσως μετά από πολλές σκέψεις τον κ.Γκότση ,παρά την πίκρα που ο υποψήφιος της λαϊκής συσπείρωσης έχασε για λίγο την δεύτερη θέση.

jorje7 είπε...

http://ikariaki.blogspot.com/2010/11/blog-post_5629.html

Edw diafenetai emmesi stirixi tou KKE stin Ikaria -Petroupoli apo to NAR,epifylassomai omos

Episis i KOE nomizo stirizei KKE stin Ptroupoli kontraa ston episimo syriza

Tha exei endiaferon o 2os gyros