Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 

WWW.ISKRA.GR


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!
ΝΑ ''ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ'' ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ!
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ!

Οι εκλογές δεν τελείωσαν! Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή είναι εξίσου σοβαρός και κρίσιμος με τον πρώτο γύρο. Μετά και απ’ αυτόν τον γύρο θα βγουν τα τελικά και πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα από την εκλογική μάχη!
Οι δυνάμεις της Αριστεράς έχουν χρέος να δείξουν την ίδια εγρήγορση, το ίδιο πάθος και την ίδιαενεργητικότητα στο δεύτερο γύρο των εκλογών της Κυριακής, με αυτά που επέδειξαν στον πρώτο γύρο.
Κι αυτό ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι υποψήφιοι της Αριστεράς που συνεχίζουν τη δεύτερη Κυριακή τον αγώνα.

Eίναι αυτονόητο ότι όπου στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών υπάρχουν υποψήφιοι που στηρίζονται από μια ή περισσότερες δυνάμεις της πολύχρωμης Αριστεράς και τάσσονται ευθέως κατά του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, τότε όλες από κοινού οι αριστερές δυνάμεις, πέρα από διαφορές και διαφορετικότητες, θα πρέπει όχι μόνο να τους στηρίξουν αλλά και να αγωνισθούν σθεναρά χωρίς προκαταλήψεις ,για την επικράτησή τους.
Κάθε άλλη τοποθέτηση, στο όνομα οποιασδήποτε «καθαρότητας», νομίζω ότι είναι βαθύτατα «λαθεμένη»!
Οι δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να επιδείξουν μεταξύ τους μια χωρίς όρους, πέρα από διαφορές, αλληλεγγύη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, που είναι οι δυνάμεις του δικομματισμού και της κατεστημένης πολιτικής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).
Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι απλοί παρατηρητές όπου στο β’ γύρο στους Δήμους και τις Περιφέρειες ανταγωνίζονται υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Χρειάζεται και σ’ αυτές τις περιπτώσεις αγώνας. Μεγάλος αγώνας! Η Αριστερά έχει κι εδώ ευθύνες και καθήκοντα.
Και αυτό το καθήκον των αριστερών δυνάμεων είναι να «μαυρισθούν», με το πλέον πρόσφορο –που κρίνει ο καθένας-  τρόπο, όσοι υποψήφιοι στηρίζονται από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ανεξάρτητα από πρόσωπα και ανεξάρτητα αν μαζί με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΛΑΟΣ τις στηρίζουν και άλλες, πέραν αυτών, δυνάμεις.
Στις παρούσες εκλογές του β’ γύρου δεν χωράει ως επιλογή των αριστερών δυνάμεων η λεγόμενη «ψήφος κατά συνείδηση», όπου είναι αντίπαλοι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Κι αυτό όχι μόνο γιατί είναι αυτονόητο ότι κάθε αριστερός/ή θα ψηφίσει και θα επιλέξει με βάση τη συνείδησή του.
Το κυριότερο είναι ότι στη φάση που διανύουμε, στην εποχή της τρόικας και του ΔΝΤ, η θετικήεπιλογή υποψηφίου που θα έχει τη σφραγίδα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΛΑΟΣ, στο όνομα οποιουδήποτε «μικρότερου κακού», σημαίνει επιλογή νεοαποικιακής παράδοσης της χώρας, επιλογή ευθείας επιστροφής σε ένα κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, μέσα από την ακύρωση κατακτήσεων ενός αιώνα.
Οι αριστερές δυνάμεις δεν μπορούν να επαναπαυθούν στο β’ γύρο!
Καλούνται να δώσουν  αλληλέγγυο αγώνα για την επικράτηση των υποψηφίων που στηρίζονται από αριστερή ή αριστερές δυνάμεις.
Καλούνται, επίσης, να δώσουν πεισματικό αγώνα και για να «μαυρισθούν» και να πάρουν στο β’ γύρο όσο το δυνατόν λιγότερες ψήφους, πολύ λιγότερες και από αυτές του α' γύρου, οι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένες και αυτονόητες τις ψήφους που πήραν οι υποψήφιοι αυτοί στο β’ γύρο.
Αντίθετα, οφείλουμε να πούμε στους πολίτες ότι κυβέρνηση-ΝΔ-ΛΑΟΣ δεν έβγαλαν κανένα θετικό συμπέρασμα από τα αποτελέσματα του α’ γύρου των εκλογών.
Αντίθετα, η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο πακέτο σκληρών μέτρων κατεδάφισης, ενώ ΝΔ και ΛΑΟΣ, με το δικό τους τρόπο, υμνούν και καθαγιάζουν τον πλέον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που μας έφερε ως εδώ.
Επομένως, πρέπει να καλέσουμε όσους πολίτες ψήφισαν υποψήφιους των τριών αυτών κομμάτων στον α’ γύρο, να μην τους ξαναψηφίσουν στο δεύτερο. Αντίθετα, να τους αποδοκιμάσουν και να τους «μαυρίσουν» μαζικά την Κυριακή!
Να στείλουν την Κυριακή του δεύτερου γύρου ένα νέο μήνυμα ακόμα μεγαλύτερης αποδοκιμασίας της κυβέρνησης και του κατεστημένου αντιδραστικού πολιτικού σκηνικού!
Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: