Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ: Οργανώνουν το συλλαλητήριο της 1ης Δεκέμβρη


Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές προετοιμάζουν το συλλαλητήριό τους την 1η Δεκέμβρη, 11.30 π.μ. στην Ομόνοια. Μετά το κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ)και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), για το συλλαλητήριο, τα μαθητικά συμβούλια και τοπικά συντονιστικά των μαθητών συνεδριάζουν και οργανώνουν την κινητοποίηση και οι Επιτροπές Αγώνα καλούν φοιτητές και σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους.Το ΣΑΣΑ έχει προγραμματίσει συνέλευση για σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα λογιστών (πλ. Κάνιγγος) για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.
 Παράλληλα, το ΣΑΣΑ διοργανώνει εξορμήσεις σήμερα και αύριο το πρωί σε μεγάλα φροντιστήρια της Αθήνας. Αποφάσεις συμμετοχής στη συνέλευση του ΣΑΣΑ και στο συλλαλητήριο έχουν πάρει μέχρι στιγμής από την Αθήνα τα 15μελή συμβούλια των εξής σχολείων: 4ο Πετρούπολης, 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, Πειραματικό Αγίων Αναργύρων, 2ο Λύκειο Παπάγου, 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, 1ο Λύκειο Αργυρούπολης, ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, 1ο ΕΠΑΛ Αθήνας, 3ο και 13ο Λύκεια Περιστερίου.
Κάλεσμα για συμμετοχή των μαθητών του Πειραιά στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη έχει βγάλει και η γραμματεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά, ενώ αντίστοιχα καλέσματα για κινητοποιήσεις την ίδια μέρα έχουν οι γραμματείες των Συντονιστικών σε: Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Πάτρα, Σπάρτη, Ηράκλειο Κρήτης και Μυτιλήνη.
Επίσης στην Κεφαλονιά προγραμματίζεται συγκέντρωση των μαθητών την 1η Δεκέμβρη, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου και η ΕΛΜΕ του νησιού έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας εκείνη την ημέρα, καλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Συνεχίζουν τις εξορμήσεις οι Επιτροπές Αγώνα
Οι δυνάμεις του ΜΑΣ, τη Δευτέρα, θα κάνουν εξορμήσεις στα σχολεία και θα έχουν συναντήσεις με 15μελη, καλώντας σε κοινή οργάνωση του αγώνα, ενάντια στο «μνημόνιο» της Παιδείας, το οποίο περιλαμβάνει τα σχέδια για το σχολείο της «αγοράς» και το Πανεπιστήμιο ΑΕ με ταξικά φίλτρα. Οι Επιτροπές Αγώνα, τις προηγούμενες μέρες, έκαναν δεκάδες εξορμήσεις σε σχολεία, γειτονιές, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, εταιρείες κ.α. και ενημέρωσαν για τα σχέδια της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τονίζοντας πως χρειάζεται κοινός αγώνας απέναντι στη συνολική επίθεση.
Ανάμεσα στις πολλές εξορμήσεις που έγιναν ήταν και αυτή στα «Hondos», στην Ιπποκράτους, όπου φοιτητές από Επιτροπές Αγώνα πολλών σχολών (ΝΟΠΕ, ΕΜΜΕ, Τούρκικων Σπουδών) δήλωσαν: «Ταξικά τα μέτρα, ταξική και η πάλη - πάμε για ανατροπή και κοινωνία άλλη», όπως έγραφε το πανό τους. Οι φοιτητές ενημέρωναν για τα μέτρα στην Ανώτατη Εκπαίδευση όποιον περνούσε έξω απ' το πολυκατάστημα. Στη συνέχεια μίλησαν με τους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος, καλώντας τους σε κοινό αγώνα. Στην εξόρμηση αποτυπώθηκε η πραγματικότητα: Η οργή των εργαζομένων για τα μέτρα που πλήττουν τη ζωή τους, αλλά και η εργοδοτική τρομοκρατία («καλά τα λέτε, αλλά εδώ έχει τόσες κάμερες», «μας βλέπει η προϊσταμένη» κ.ά). Μαζί με τους φοιτητές ήταν και εκπρόσωποι του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, που ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τα δικαιώματά τους και τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ :www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: