Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΡΟΔΟΣ: Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ- ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΨΗΦΟΣ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ- Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ
ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ


Η ψήφος στις ερχόμενες εκλογές για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση είναι πέρα για πέρα πολιτική. Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να αποκρούσει την προπαγάνδα των αστικών κομμάτων και των παραφυάδων τους, που θέλουν να κρύψουν ότι τα ζητήματα της καθημερινότητας στη πόλη και στην ύπαιθρο δεν διαχωρίζονται από τους όρους που ζει και βγάζει το ψωμί της η εργατική και λαϊκή οικογένεια και αποτελούν αντανάκλαση της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής.

Παρά τις επιμέρους διαφορές τους, αυτές οι πολιτικές δυνάμεις έχουν κοινό συμφέρον να κυριαρχήσουν τα λεγόμενα τοπικά κριτήρια στις ερχόμενες εκλογές, ώστε η ψήφος να διαχυθεί σε δήθεν «ικανούς», «άξιους», «ανεξάρτητους» και «υπερκομματικούς» υποψήφιους για να γλιτώσει τι λαϊκό βόλι η πολιτική που όλη υπηρετούν.
Αυτοί που προεκλογικά επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις εκλογές σαν υπόθεση των «τοπικών κοινωνιών», αυτοί που λένε ότι στις 7 Νοέμβρη ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη και Δήμαρχο και όχι για κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, είναι οι ίδιοι που το βράδυ, αν εκλεγούν, θα πανηγυρίζουν με τους εκπροσώπους των κομμάτων που τους στήριξαν φανερά ή σιωπηλά.
Αν περάσουν στο δεύτερο γύρο, θα μοιράζουν ένας τους ψηφοφόρους του στον άλλο, με βάση καθαρά κομματικά κριτήρια. Αντίστοιχα τα αστικά κόμματα και οι δυνάμεις που κινούνται στις παρυφές τους, μαζί με τα ΜΜΕ, θα βάψουν πράσινο και μπλε το χάρτη μα τα αποτελέσματα, αποδίδοντας στον ένα ή στον άλλο εταίρο του δικομματισμού το κάθε υποψήφιο. Όλα τα παραπάνω θα συγκλίνουν στο εξής συμπέρασμα:
Ο λαός μίλησε, στήριξε υποψήφιους που δεν διαφοροποιούνται απ τη κυρίαρχη πολιτική, άρα την ανέχεται, αν δεν την επιδοκιμάζει. Άρα η κυβέρνηση νομιμοποιείται από την επομένη να προωθήσει με ακόμα μεγαλύτερα θράσος τα μέτρα που έχει προαποφασίσει και τα οποία στηρίζουν στον πυρήνα του η ΝΔ και ο ΛΑ.ΟΣ, ο εκατοντάδες άλλοι δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι σε περιφέρει και δήμους. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση θα έχει εξασφαλίσει μια πλειάδα από δημάρχους και περιφερειάρχες, έτοιμούς να εξειδικεύσουν σε τοπικό επίπεδο τα μέτρα που προβλέπονται από το πρόγραμμά της και το μνημόνιο που υπέγραψε με τη Τροϊκα.
Ας πάρουμε λοιπόν τους υποψήφιούς τους.
Ο κ. Κουσουρνάς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα κατεβαίνει χωρίς ντροπή να ζητήσει τη ψήφο του εργαζόμενου, του συνταξιούχου του ελεύθερου επαγγελματία. Αυτός δεν ήταν που ψήφιζε όλα τα αντιλαϊκά νομοσχέδια χωρίς καμία αντίρρηση στη Βουλή ;Αυτός δεν ήτανε που σήκωνε το χέρι του και έλεγε ΝΑΙ στη μείωση τω μισθών , στη μείωση των συντάξεων, στο ασφαλιστικό χωρίς καμιά αντίρρηση προς τον αρχηγό του; Αυτός δεν ήταν που ψήφισε όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους;
Αυτός λοιπόν έρχεται σήμερα να ζητήσει την ψήφο σας για να του δώσετε το δικαίωμα να περάσει μέσα από τον Δήμο τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα που έχει κατά νου η κυβέρνηση και ο αρχηγός του.
Ο έτερος υποψήφιος ο κ. Χατζημάρκος ο οποίος προσπαθεί να περάσει σαν «ανεξάρτητος». Ας δούμε λοιπόν από ποιο χώρο προέρχεται; Μα φυσικά από τη ΝΔ, σαν μέλος μάλιστα της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ας δούμε επίσης ποιοι τον έσπρωξαν να πάρει μέρος στις εκλογές και ποιοι τον στηρίζουν. Μα φυσικά τα περισσότερα μέλη του ΕΒΕΔ που είναι μεγαλοεπιχειρηματίες και ξενοδόχοι του νησιού μας.
Αυτοί λοιπόν οι επιχειρηματίες που απολύουν τους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις τους στέλνοντας τις απολύσεις με δικαστικούς κλητήρες και το ταχυδρομείο. Αυτοί οι ξενοδόχοι που έχουν απλήρωτους μήνες τους υπαλλήλους τους. Πιστεύετε λοιπόν ότι θα παλέψει για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας; Μάλλον για τα συμφέροντα αυτών που τον στηρίζουν θα παλέψει.
Γι αυτό λοιπόν κριτήριο ψήφου: Τα κέρδη του κεφαλαίου η λαϊκή ευημερία;

ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
Η ΨΗΦΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΑΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ , ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΤΗ « ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΑΚΗ ΠΟΤΣΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: