Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

«Αναδιαπραγμάτευση» με νέα σκληρά μέτρα

Με μια επικοινωνιακή επίθεση διαψεύσεων –και λόγω προεκλογικής περιόδου– η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να πείσει ότι ο «μονόδρομος» του μνημονίου μάς οδηγεί στη σωτηρία, παρόλο που όλα τα στοιχεία οδηγούν σε νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα. 
Πρόσφατος, αλλά και έσχατος, προάγγελος αυτών των μέτρων η νέα αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 (15%...) και οι περίφημες δηλώσεις Στρος – Καν του ΔΝΤ.
Οι κυβερνητικές διαψεύσεις, ωστόσο, αντιμετωπίζονται πια από την πλειοψηφία των πολιτών με την εμπειρία τής μέχρι τώρα τακτικής της: ό,τι σήμερα διαψεύδεται, αύριο γίνεται επίσημη πολιτική. 
Η «εφευρετικότητα», άλλωστε της κυβερνητικής πολιτικής δεν περιμένει τις υποδείξεις της τρόικας, για να ξεδιπλωθεί φορτώνοντας με βάρη μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και διαλύοντας κάθε έννοια δημοσίου. 
Μόλις χθες η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι για την περίθαλψη των ανέργων επίκειται εισφορά που θα καταβάλλεται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες θα αναλάβουν και την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών γενικά (λόγω υψηλής τεχνογνωσίας…), προκειμένου να… παταχθεί η εισφοροδιαφυγή! Για τους ίδιους λόγους θα μπορούσε να υποστηριχθεί αύριο και η ολοκληρωτική ανάθεση της ασφάλισης στις ιδιωτικές εταιρίες…

ΠΗΓΗ :WWW.EPOHI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: