Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ψήφος στα τρία ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης

Σε μαζική ναυτεργατική σύσκεψη στην ΠΕΜΕΝ μίλησε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη, ενώ περιόδευσαν και στον «Οίκο του Ναύτου»
Από την περιοδεία στον «Οίκο του Ναύτου»
Σε σύσκεψη με ναυτεργάτες στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ συμμετείχε χτες ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε δήλωσή του σημείωσε: «Ο λαός πρέπει να σκεφθεί ποια ψήφος μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση την επομένη των εκλογών, ποια ψήφος μπορεί να φοβίσει την άρχουσα τάξη ή να δώσει ανάσα στο λαϊκό κίνημα να ανασυνταχθεί.
Η ενίσχυση των 3 ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, του Σγουρού, του Δημαρά και του Μητρόπουλου, θα λύσει τα χέρια της κυβέρνησης για να βγάλει πιο γρήγορα απ' το συρτάρι τα επόμενα σκληρά μέτρα.
Το ίδιο θα συμβεί και αν ενισχυθούν υποψήφιοι που κρατούν ψευδεπίγραφες αποστάσεις απ' το μνημόνιο, αλλά στην ουσία προσυπογράφουν όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου η οποία εφαρμόζεται σ' όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η επιδείνωση της ζωής μας τα προηγούμενα 20 χρόνια και όχι μόνο η πρόσφατη εμπειρία απ' την εκδήλωση της κρίσης. Δεν ξεχνάμε και δεν αφήνουμε στο απυρόβλητο κανέναν απ' τους μεγάλους ενόχους γι' αυτήν την πορεία.
Γι' αυτό και τονίζουμε ότι η ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕείναι το κλειδί για να ανοίξουν θετικές διεργασίες μέσα στο λαό, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση».
Απευθυνόμενος ειδικότερα στους ναυτεργάτες, σημείωσε ότι το κριτήριο στην κάλπη για τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους πρέπει να είναι ταξικό. Οι ναυτεργάτες, με οργανωτές τις ταξικές δυνάμεις και μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, ανέπτυξαν μεγάλους αγώνες το περασμένο διάστημα που αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το εργατικό κίνημα. Συγκρούστηκαν με την πρωτοφανή σε αγριότητα επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές - από τα πιο ισχυρά τμήματα του μεγάλου κεφαλαίου - σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων τους, με όχημα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Αν οι ναυτεργάτες αξιοποιήσουν αυτή την τεράστια συγκεντρωμένη πείρα, είναι βέβαιο ότι μπροστά στην κάλπη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, θα υπερψηφίσουν ανεπιφύλακτα το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ».
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ναυτεργάτης Γιάννης Μανουσογιαννάκης.
Πριν τη σύσκεψη στην ΠΕΜΕΝ, έγινε περιοδεία στον «Οίκο του Ναύτου» και συνάντηση με την πρόεδρο του Οργανισμού, Μ. Δίπλα. Τα στοιχεία που προέκυψαν για τις ελλείψεις στις οργανικές θέσεις γιατρών (από τις 121 είναι καλυμμένες οι 30) και ότι προωθείται με βάση το μνημόνιο από τους 4.500 συμβεβλημένους γιατρούς να παραμείνουν οι 1.500, για να καλύψουν τις ανάγκες 185.000 ασφαλισμένων, δείχνουν ότι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ναυτεργατών σταδιακά διαλύεται.
Αναφερόμενος στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ο Θ. Παφίλης τόνισε: Δεν είναι δυνατόν οι Ελληνες εφοπλιστές να πλέουν μέσα τα κέρδη, ο στόλος τους να είναι πρώτος στον κόσμο, να επιδοτούνται, να μετράνε δεκάδες φοροαπαλλαγές και προνόμια και οι ναυτεργάτες από 100.000 τη δεκαετία του 1980 σήμερα να είναι 17.000, οι άνεργοι σύμφωνα με τα στοιχεία των ναυτεργατικών σωματείων να ξεπερνούν τους 4.000, η κατάσταση στα καράβια να χειροτερεύει. Είναι πρόκληση, τόνισε, να κόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, να επιβάλουν απανωτές αυξήσεις, να πετσοκόβουν το εργατικό, λαϊκό εισόδημα και την ίδια στιγμή να λένε μείωση του φόρου του μεγάλου κεφαλαίου από το 24% στο 20%, επιδότηση των επιχειρηματιών.
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης κάλεσε τους παραβρισκόμενους να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι την τελευταία στιγμή, να μεταφέρουν το μήνυμα της αντεπίθεσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», «ώστε την επομένη των εκλογών από καλύτερη θέση να οργανώσουμε τους αγώνες μας».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: