Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΜΕ : Καθημερινές επιθέσεις ομάδων «αγανακτισμένων πολιτών» κατά μεταναστών

Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις βίαιες, σχεδόν καθημερινές επιθέσεις ομάδων «αγανακτισμένων πολιτών» κατά μεταναστών στην περιοχή της πλατείας Αττικής. Με γροθιές, λοστούς και άλλα αντικείμενα χτυπούν οικογενειάρχες μετανάστες που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν το γάλα και την επιβίωση των παιδιών τους. Οι αστυνομικοί παρακολουθούν τις επιθέσεις και παρεμβαίνουν όταν κάποιος μετανάστης προσπαθήσει να αντισταθεί στις οργανωμένες επιθέσεις των ρατσιστικών ομάδων και μόνο για να συλλάβουν τους άτυχους μετανάστες.
Καταγγέλλει την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχοντας την αμέριστη υποστήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ καλλιεργεί το έδαφος για να πολλαπλασιάζονται οι ρατσιστικές επιθέσεις.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους υποστηρικτές της τέτοιου είδους φαινόμενα είναι άλλοθι για τα σκληρότερα μέτρα που παίρνουν, είναι αφορμή για να επιβάλλουν νόμους τρομοκρατίας, πάντα με θύμα τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη. Θύματα της καπιταλιστικής ληστρικής εκμετάλλευσης και των ρατσιστικών ομάδων και οι μετανάστες.
Μερίδιο ευθύνης για τα δεινά των μεταναστών έχουν και οι πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες, οι οποίες αντί να υπερασπίζονται τους εργάτες των χωρών τους, ταυτίζονται και υποκλίνονται στις οδηγίες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και της χώρας μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα ταξικά συνδικάτα, τους κατοίκους των περιοχών όπου συγκεντρώνονται οι μετανάστες να περιφρουρήσουν το δικαίωμα κάθε καταφρονημένου να κυκλοφορεί ήρεμος και ελεύθερος, να αγωνίζεται και να διεκδικεί τα δικαιώματά του στη δουλειά, στον τόπο κατοικίας, στη χώρα που βρίσκεται με ή χωρίς τη θέλησή του.
Ο μετανάστης δεν είναι αντίπαλος, ανήκει στην τάξη που βιώνει την εκμετάλλευση.
Μπορούμε να πορευτούμε ενωμένοι, κόντρα στους κοινούς μας αντιπάλους, κόντρα στην πολιτική της Ε.Ε., στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ, κόντρα στο κεφάλαιο και στους υποστηρικτές του.

Η Γραμματεία Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: