Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και με εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα του εργοστασίου Fulgor στην Κόρινθο

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του σε Κόρινθο και Τρίπολη, πραγματοποίησε  σήμερα  συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και με τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα του εργοστασίου Fulgor στην Κόρινθο.
Στη συνέχεια έκανε δηλώσεις:
«Την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει, η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%, η φτώχεια διευρύνεται και ένας στους 11 συμπολίτες μας σιτίζεται από συσσίτιο, ο κ.Σαμαράς και ο κ.Παπανδρέου διαγκωνίζονται για το από πότε θα ξεκινήσει μια ακόμα άγονη εξεταστική και ποιος φταίει περισσότερο για το βούλιαγμα της ελληνικής κοινωνίας.
Έχουν μεγάλες ευθύνες. Και κυρίως μεγάλες ευθύνες έχουν οι δυνάμεις που μας έσπρωξαν στον μνημόνιο, που δεν έχει κανένα άλλο στόχο παρά μονάχα να δώσει τα κέρδη στους δανειστές μας και στο μεγάλο  κεφάλαιο και να αφήσει τους εργαζόμενους στο έλεος.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί. Δεν υπάρχει άλλη προοπτική. Η ελληνική κοινωνία σιγά - σιγά το συνειδητοποιεί, διότι δεν πρόκειται περί στατιστικής. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με ανελαστικές ανάγκες, που βγαίνουν στο δρόμο, συσπειρώνονται μέρα με τη μέρα σε ένα μεγάλο μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που επιδιώκει την ανατροπή του μνημονίου και μια άλλη προοπτική για τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: