Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Φορτωμένο με απειλές έρχεται το 2011-Πολιτική και Κυβέρνηση που πρέπει να ανατραπούν

1.jpg
Πολιτική και Κυβέρνηση που πρέπει να ανατραπούν

Το σχέδιο του προϋπολογισμού, αλλά και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες προειδοποιούν ότι το 2011 θα είναι μια χρονιά «σοκ και δέους» για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Η κρίση του συστήματος δείχνει τα δόντια της και αντί για τις χαζοχαρούμενες αναλύσεις περί «εξόδου από το τούνελ, σύντομα», οι προβλέψεις πλέον μιλούν για βουτιά σε ύφεση πάνω από 5%. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει κανένας «αντικειμενικός» παράγοντας που, τάχα, υπαγορεύει την αντεργατική-αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική.
Καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η πρωτοφανής γενναιοδωρία της κυβέρνησης προς τους καπιταλιστές: Νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών (25 δισ. ευρώ), φοροελαφρύνσεις, περαίωση, «φαστ τρακ», ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ. αποδεικνύουν τη σταθερή επιλογή της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου να ενισχύσει με όλα τα μέσα τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.
Αντίθετα, για τους εργαζόμενους το κυβερνητικό σχέδιο προϋπολογισμού οργανώνει ανυποχώρητα τη δρακόντεια πολιτική που συμφωνήθηκε στο μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ: Νέες μειώσεις των μισθών στο Δημόσιο, νέες μειώσεις στη χρηματοδότηση των Ταμείων, απίστευτες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες… Αυτά που η κυβέρνηση δίνει με το ένα χέρι στους καπιταλιστές, τα παίρνει αμέσως με το άλλο χέρι από τους μισθωτούς και από τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών. Και μάλιστα με τόκο, για να διασφαλίσει, λέει, τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους. Δηλαδή, για να δώσει «μερίδιο» και στους διεθνείς τοκογλύφους και στους ντόπιους συνεργάτες τους…
Αυτή η πολιτική έχει δώσει το σύνθημα για μια μεγάλη αντεργατική επίθεση σε όλες τις δυνάμεις της «αγοράς»: Οι απολύσεις, η μείωση μισθών, η ακραία ελαστικοποίηση σαρώνουν και στον ιδιωτικό τομέα…
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: