Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Βαθαίνει το χάσμα ΣΥΝ - Αλαβάνου - Την Τετάρτη η νέα συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ

Το αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, καθώς άλλη μια συνεδρίαση της γραμματείας του συμμαχικού σχήματος δεν κατέληξε στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής.
Στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για την  Νάντια Βαλαβάνη, πρόταση με την οποία ο Αλέκος Αλαβάνος έδειξε να συμφωνεί, λόγω και της πολυετούς φιλίας που τον συνδέει με την αγωνίστρια της γενιάς του Πολυτεχνείου.

"Καταλαβαίνω το λόγο που προτείνεται η υποψηφιότητα της Νάντιας Βαλαβάνη", φέρεται να είπε φανερά ενοχλημένος ο κ. Αλαβάνος, λέγοντας ότι την κάνει αποδεκτή και αμέσως μετά αποχώρησε. Ο ΣΥΝ από την πλευρά του επιφυλάχτηκε να απαντήσει στην πρόταση για την κυρία Βαλαβάνη, αν και αρχικώς επέμενε στην περίπτωση του Αλέξη Μητρόπουλου. 

Αιχμές για τη στάση του Αλέκου Αλαβάνου άφησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, γνωστοποιώντας ότι πρότεινε στον προκάτοχό του να τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού για το δήμο Αθηναίων, πρόταση την οποία αρνήθηκε. "Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει τις δικές του πολιτικές επιλογές. Τις σέβομαι απόλυτα", τόνισε.
Ανέφερε, όμως, ότι "η αριστερά δε θα γίνει μαξιλάρι για να πέσει στα μαλακά η κυβέρνηση ούτε πρέπει, διασπώντας τις δυνάμεις της να την διευκολύνει".
Επανέλαβε ότι στρατηγική επιλογή του ΣΥΝ είναι συνάντηση με τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που εναντιώνονται στην κυβερνητική πολιτική και κεντρικός στόχος η ηχηρή έκφραση της αντίθεσης των πολιτών στις επιλογές της κυβέρνησης και η αριστερή αμφισβήτηση του μνημονίου.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση των οργάνων του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: