Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ Eκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Eκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς
Η πρόσκληση του Δήμου Νίκαιας για τις εκδηλώσεις


Με καταθέσεις στεφάνων σε σημεία της πόλης που εκτελέστηκαν αγωνιστές ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη 17 Αυγούστου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 22 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Κοκκινιάς 1944. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ Παράρτημα Κοκκινιάς και ο Δήμος Νίκαιας.

Τρίτη 17 Αυγούστου: Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. με κατάθεση στεφάνων στη πλατεία Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσουν καταθέσεις στεφάνων σε άλλα σημεία της πόλης όπου εκτελέστηκαν πατριώτες. Στις 8.15 μ.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Μάνδρας και θα ακολουθήσουν ομιλίες. Στις 8.45 μ.μ. στον ίδιο χώρο θα ξεκινήσει συναυλία με αντιστασιακά τραγούδια.
Την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο χώρο της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944 με τη συμμετοχή επισήμων και εκπροσώπων μαζικών φορέων.
Θα ακολουθήσει πορεία στο χώρο του Κοινοτάφειου του Γ' Νεκροταφείου, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών.
Επίσης την Τετάρτη 18 Αυγούστου από τις 5μ.μ. έως τις 12μ. στη Μάνδρα του Μπλόκου θα διεξαχθεί μονοήμερο Τουρνουά Σκακιού τύπου «active-rapid», αφιερωμένο στα θύματα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.
Από την Παρασκευή 20 Αυγούστου - Παρασκευή 27 Αυγούστου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» από τις 5μ.μ. έως τις 10μ.μ. θα διεξαχθεί το 18ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά (open) με τίτλο: «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση», σε συνεργασία με τον ΟΦΟΝ και τον «Φυσιολάτρη».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: