Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΥΕ Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα

Στις 7.30 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα του πρωθυπουργού του Ισραήλ
 
Συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο την ερχόμενη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. και πικετοφορία στην πρεσβεία του Ισραήλ διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ, καλώντας το λαό της Αθήνας να διαδηλώσει τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην Αθήνα.
Η επίσκεψη στην Αθήνα γίνεται σε ανταπόδοση του πρόσφατου ταξιδιού του Γ. Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ. Σηματοδοτεί τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις, η οποία ισοδυναμεί με βαθύτερη ενσωμάτωση της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς στην περιοχή, με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό.
Καθόλου τυχαία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια περίοδο όπου:
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση σηκώνει προκλητικά τους τόνους για την επίθεση στη νηοπομπή αλληλεγγύης στη Γάζα, οξύνοντας την αντιπαράθεση με την Τουρκία, με την οποία μέχρι πρόσφατα διατηρούσε στρατηγική πολιτικοστρατιωτική συμμαχία. Η Τουρκία επιδιώκει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη, με ισχυρές προσβάσεις στο μουσουλμανικό κόσμο, φιλοδοξίες που έχουν άμεσα αντανάκλαση στις σχέσεις του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους και το Ιράν.
  • Το κράτος του Ισραήλ απειλεί ευθέως με πόλεμο το Λίβανο, αμφισβητώντας μάλιστα τα κυριαρχικά του δικαιώματα, καθώς έχει βάλει στο μάτι κοιτάσματα φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές που εντάσσονται στην υφαλοκρηπίδα του Λιβάνου. Το πρόσφατο περιστατικό της θανάσιμης στρατιωτικής εμπλοκής στη μεθόριο και οι απειλές που ακολούθησαν δείχνουν τον επικίνδυνο ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή.
  • Η ισραηλινή κυβέρνηση απειλεί ευθέως το Ιράν με στρατιωτική επέμβαση, συμβάλλοντας στο να σφίξει ο ιμπεριαλιστικός κλοιός σε βάρος του ιρανικού λαού, με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο διεκδικεί ρόλο στον εξελισσόμενο εκβιασμό, αλλά παραχωρεί και τον ελληνικό εναέριο χώρο στην ισραηλινή αεροπορία για τη διενέργεια ασκήσεων προσομοίωσης επίθεσης στο Ιράν. Μια τέτοια άσκηση έγινε τον περασμένο μήνα και αναμένεται να επαναληφθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα το φθινόπωρο.
  • Το Ισραήλ, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, πιέζει την Παλαιστινιακή Αρχή να προσέλθει άνευ όρων στο τραπέζι των απευθείας διαπραγματεύσεων, την ίδια ώρα που συνεχίζει το δολοφονικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και συνεχίζει τον εποικισμό, κατέχοντας για δεκαετίες μεγάλο μέρος των παλαιστινιακών εδαφών.
Είναι φανερό ότι η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του Ισραήλ είναι παράγοντας κινδύνου για τους λαούς της περιοχής. Από αυτή τη σκοπιά, η καταδίκη της, μαζί και της στήριξης που προσφέρει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς η ελληνική κυβέρνηση, είναι επιβεβλημένη για τους εργαζόμενους και το λαό της Ελλάδας. Στην έκφραση αυτής της αυτονόητης καταδίκης στοχεύει και η κινητοποίηση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΥΕ τη Δευτέρα.

Πηγή:www.rizospastis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: