Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

K.K.E: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής συνιστά εφ' όλης της ύλης κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των λαών της ΕΕ και προσπάθεια προσωρινού συμβιβασμού των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μέλλον της Ευρωζώνης. Η προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής ΕΕ - 2020 δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο όσον αφορά στα δικαιώματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και των συντάξεων.
Οι αυστηρότεροι όροι εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας θα οδηγήσουν σε νέα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, αυξάνοντας την πιθανότητα βαθιάς παρατεταμένης ύφεσης σε αρκετά κράτη μέλη της Ευρωζώνης.
Τα αδιέξοδα των διαχειριστικών επιλογών της αστικής τάξης μεταξύ περιοριστικής και επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής δεν μπορούν να ξεπεραστούν από τον προσωρινό συμβιβασμό της αυστηρής εφαρμογής του Συμφώνου. Οι αντιθέσεις θα οξυνθούν κάτω και από το βάρος της επίδρασης των νομοτελειών της ανισόμετρης ανάπτυξης. Οι διαφορετικές προτάσεις για το πλαίσιο οικονομικής διακυβέρνησης μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας είναι χαρακτηριστικές .
Οι λαοί δεν έχουν κανένα λόγο να εφησυχάσουν. Πρέπει να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για αποδέσμευση και διάλυση της ΕΕ, για να ανοίξει ο δρόμος σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για τον σοσιαλισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: