Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Πανδαιμόνιο στην Γκάνα από χιλιάδες φιλάθλους-Μετά την ισοπαλία της Νότιας Αφρικής,την ήττα της Νιγηρίας και της Αλγερίας, η Γκάνα είναι η πρώτη Αφρικάνικη χώρα που νίκησε!

Χιλιάδες Γκανέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της χώρας προκειμένου να πανηγυρίσουν τη νίκη της Εθνικής τους ομάδας στο Μουντιάλ σε βάρος της Σερβίας με 1-0. Στην πρωτεύουσα της χώρας Άκρα οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης γέμισαν ασφυκτικά από το πλήθος που θέλησε να πανηγυρίσει έντονα την πρώτη νίκη αφρικανικής ομάδας στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στη συνοικία Νίμα της γκανέζικης πρωτεύουσας είχε στηθεί γιγαντοοθόνη, από την οποία παρακολούθησαν το ματς χιλιάδες φίλαθλοι. Μόλις ο Αργεντινός διαιτητής Έκτορ Μπαλντάσι σφύριξε για τελευταία φορά στην Πρετόρια, σε ολόκληρη τη χώρα έγινε πανδαιμόνιο. Οι Γκανέζοι κρατώντας στα χέρια σημαίες της πατρίδας τους και φορώντας τη φανέλα της Εθνικής χόρευαν και τραγουδούσαν, γιορτάζοντας με μοναδικό τρόπο τη νίκη της ομάδας τους.
Ένας μικροπωλητής στο κέντρο της πόλης δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας πούλησε ορισμένες σημαίες και φανέλες, όμως είναι βέβαιος ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεπουλήσει. «Όλοι θέλουν να πανηγυρίσουν τη νίκη και σίγουρα μέσα στις προσεχείς ημέρες θα διαθέσω το εμπόρευμά μου» δήλωσε στο ασοσιέτεντ πρες (ΑΡ).

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: