Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ασφαλιστικό: να μην περάσει η σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, κλιμακώνει το διαρκές αντεργατικό πραξικόπημά της. Παρά τη λαϊκή οργή και τη μαζική αντίδραση και απόρριψη  από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, επιμένει στην υλοποίηση της αντιδραστικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες, με επόμενους σταθμούς την κατάθεση του ασφαλιστικού τερατουργήματος Λοβέρδου, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και το γενικό ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Την ίδια στιγμή σε όλη την Ευρώπη παίρνονται μέτρα στην ίδια κατεύθυνση. Από τα «PIGS» του Νότου, μέχρι την Αγγλία και τη Γερμανία, οι αστικές τάξεις, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, λένε στους λαούς τα ίδια. Πρέπει «να πληρώσουμε τα χρέη», «να μειώσουμε τα ελλείμματα», «να πάψουμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας»! Και προχωρούν στο ξεθεμελίωμα κάθε δικαιώματος. Έχει γίνει πλέον πλατιά κατανοητό ότι ο περιβόητος «μηχανισμός στήριξης» είναι ένας μηχανισμός επιβολής των πιο βάρβαρων μέτρων που το κεφάλαιο προσπαθούσε να επιβάλει 30 χρόνια τώρα. Μιλούν για «αποφυγή της χρεοκοπίας», «σωτηρία της εθνικής οικονομίας» και «διέξοδο από την κρίση», αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του σε όλη την ΕΕ θέλουν να φορτώσουν με απίστευτη βιαιότητα τα βάρη της κρίσης τους στις πλάτες των εργαζομένων. Οι μειώσεις των μισθών, η ελαστικοποίηση της εργασίας, οι μαζικές απολύσεις, η κατά  30% αύξηση της τιμής του ρεύματος για να γίνουν «κερδοφόροι» ο Μυτιληναίος, ο Κοπελούζος  και το σινάφι τους, δείχνουν καθαρά τις προθέσεις τους. Μόνο πάνω στα κοινωνικά ερείπια και στα πτώματα των εργαζομένων μπορεί να ανακάμψει η κερδοφορία τους, να συνεχίσει να ζει ο καπιταλισμός…
Αν η πολιτική τους περάσει, θα οδηγήσει τους εργαζομένους σε πλήρη εξαθλίωση, σε μια ακόμα πιο βαθιά και καταστροφική ύφεση, σε ανεξέλεγκτη διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων, σε μια οικονομική κατάρρευση σαν αυτή που οδήγησε το ΔΝΤ την Αργεντινή ή τη Λετονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: