Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Θεόδωρος Πάγκαλος, ο μέγας συκοφάντης συνεχίζει το έργο που του έχει αναθέσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ


Πάγκαλος


Χτες, ο Πάγκαλος επανέφερε τη γνωστή προβοκάτσια περί «αδιαφάνειας» στα οικονομικά του ΚΚΕ.
*
Βέβαια, αν είχαν την ελάχιστη αξία τα όσα κατά καιρούς λέει ο Πάγκαλος, τότε ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να έχει από καιρό αποχωρήσει από το δημόσιο βίο της χώρας.
Θυμίζουμε ότι δική του ήταν η δήλωση πως αν δεν αποδεικνύονταν τα περί «σχέσης του ΚΚΕ» με την εταιρεία «Γερμανός» (σ.σ.: συκοφαντία στην οποία πρωταγωνίστησε), τότε, όπως έλεγε, θα παραιτείτο.
Κοντεύουν δυο χρόνια από εκείνη τη δήλωση, στοιχεία περί της ανύπαρκτης «σχέσης» ο Πάγκαλος δεν προσκόμισε ποτέ, η συκοφαντία αποδείχτηκε ολοκάθαρα, κι όμως ο συγκεκριμένος κύριος όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά ανταμείφθηκε κιόλας για το ρόλο του ως συκοφάντης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου στην κυβέρνηση.

***
Πέραν των ανωτέρω, ο Πάγκαλος, αυτός ο απηνής διώκτης της «αδιαφάνειας» των οικονομικών του ΚΚΕ, είναι εκείνος που έχει δηλώσει για την υπόθεση «Ζήμενς» το εξής απίθανο:
*
«Δηλαδή υπάρχει τώρα η υπόθεση SIEMENS. Η υπόθεση SIEMENS παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις στο μυαλό των συμπολιτών μας. Γιατί δε λέμε εν πάση περιπτώσει τι αδικήματα υπάρχουν ρε παιδιά εδώ; Πήρε ο Τσουκάτος κάτι λεφτά, τα πήγε σε ένα κόμμα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Τι αδίκημα είναι αυτό; Με βάση το τι αδίκημα είναι αυτό να το στείλουμε στη Δικαιοσύνη. Και με την ευκαιρία, να μου επιτρέψετε να σας ρωτήσω, τι αδίκημα είναι αυτό, γιατί λίγο - πολύ όλοι έχουμε τσαλαβουτήσει στα νομικά (...). Δηλαδή τι αδίκημα είναι; Παίρνω από μια ιδιωτική εταιρεία λεφτά και τα πάω σε ένα κόμμα, είναι αδίκημα κάποιου είδους; (...). Αλλά τι αδίκημα είναι; Γιατί εδώ μιλάμε για Δικαιοσύνη, έτσι; Τι αδίκημα είναι να πάρω λεφτά και να τα πάω σε ένα κόμμα;»
*
(Θ. Πάγκαλος, δηλώσεις στο ρ/σ «Φλας», 5/5/2009).
***
Ε, ναι, λοιπόν!
Ο κύριος που δεν αντιλαμβάνεται να υπάρχει κάποιο αδίκημα από το γεγονός ότι ο Τσουκάτος
(το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού)
είχε «μαύρες» δοσοληψίες με τη «Ζήμενς»
(σ.σ.: και μάλιστα για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ - κατά τον Πάγκαλο),
είναι το ίδιο πρόσωπο που έχει αναλάβει εργολαβικά από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ την αντικομμουνιστική προβοκάτσια.
***
Λογικό. Αλλωστε, δεν έγινε τυχαία αντιπρόεδρος εκείνου του κόμματος που, ενώ καμώνεται τον αρχάγγελο της «κάθαρσης», δεν μας έχει εξηγήσει:
*
Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι
(βάσει τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, ομολογιών, νέων ερευνών και δημοσιευμάτων στον εγχώριο και διεθνή Τύπο)
την περίοδο κατά την οποία κυβερνούσε, οι μίζες, όχι μόνο από τη «Siemens», αλλά και από την «Daimler» (Μερσεντές), και για τα τρόλεϊ, και για τα υποβρύχια (που γέρνουν), έπεφταν βροχή...

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: