Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Eνώ έχουν χαρίσει 27 δις στις τράπεζες, δεν έχουν λεφτά για τις συντάξεις και το Δώρο Πάσχα!«Αγώνας» για δώρο & σύνταξη 1,4 εκατ. πολιτών


Εντός των ημερών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα μεγάλα ταμεία, όπως το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ, πρέπει να καταβάλλουν περί τα 450 εκατ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις. Θα καταφέρουν να τα βρουν;

Ειδικά το ταμείο των εμπόρων, πρώην ΤΕΒΕ, έχοντας μπροστά του ένα Τιτάνιο αγώνα συγκέντρωσης - μέχρι το τέλος της χρονιάς - περί τα 600 εκατ. ευρώ, οφείλει άμεσα, να βρει 240 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες των συντάξεων και των δώρων του Πάσχα για τους ασφαλισμένους του. 
Από αυτά τα ποσά, τα 130 εκατ. πρέπει να τα έχει εξασφαλίσει μέχρι την Τρίτη, για να καταβληθούν εγκαίρως τα δώρα για το Πάσχα και έπεται συνέχεια – τα υπόλοιπα χρήματα – για την καταβολή των συντάξεων του μήνα Απριλίου, μέχρι και την άλλη Τετάρτη όπου εκπνέει ο Μάρτιος.

Προσθέστε και 700 εκατ. ευρώ που πρέπει να βρει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις των ασφαλισμένων του.

Ας μην ξεχάσουμε και το ΙΚΑ, όπου ανήκει η μεγαλύτερη μερίδα των συνταξιούχων. Προ ημερών το Ίδρυμα, «βρήκε» 210 εκατ. ευρώ και έτσι θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις και το δώρο Πάσχα των δικαιούχων.



Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: