Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη 20/3/2010



«Η κυβέρνηση δεν διαθέτει μόνο μια βάρβαρη αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική -τη διαθέτει αυτή τη πολιτική, αναμενόμενο για μας- ταυτόχρονα όμως γίνεται και επικίνδυνη απέναντι στο λαό, καθώς προσπαθεί να εξάψει τον πατριωτισμό του -ένα πατριωτισμό που βρίσκεται πια στα λείψανα της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ- καλώντας τον να δείξει αυτόν τον πατριωτισμό και να καταθέσει πρωτόγνωρες κυριολεκτικά θυσίες στα πόδια εκείνων των επιχειρηματιών, των επιχειρηματικών ομίλων του συστήματος, που έχουν μια μόνο πατρίδα, ή μπορεί να έχουν και πολλές πατρίδες, ανάλογα το που εξασφαλίζουν την μέγιστη κερδοφορία.

Γι' αυτό τη λέμε και επικίνδυνη κυβέρνηση, όσον αφορά τη διάβρωση της λαϊκής συνείδησης. Και με την ευκαιρία, αφού ο πατριωτισμός κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, έχουμε και τον κ. Σαμαρά που λέει «υπεράνω η Ελλάδα» -δεν τον ενδιαφέρει το στενό κομματικό συμφέρον- κάνουμε την εξής ερώτηση, πριν απ' όλα στον πρωθυπουργό, αλλά κάτι θα ξέρει και ο κύριος Σαμαράς: Ποια είναι η συμφωνία για το Αιγαίο, μήπως πρέπει να μας ενημερώσουν, ή περιμένουν σε ποιο περιτύλιγμα θα τη σερβίρουν για να επιχειρήσουν να παραπλανήσουν το λαό;


Το ΚΚΕ έχει και τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά. Ξέρει πάρα πολύ καλά και τι γίνεται και πως γίνεται. Η όλη συγκέντρωση της προσοχής μας είναι στο να κρατηθεί ο λαός ψηλά, το φρόνημά του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του. Ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος καθώς τα μέτρα θα είναι συνεχή και αλλεπάλληλα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στα stage, η Αλέκα Παπαρήγα είπε:

«Τα παιδιά που δούλεψαν με τις εργασιακές σχέσεις stage  είναι τα πρώτα θύματα μετεκλογικά, καθώς όπως ξέρετε ξεπετάχτηκαν από θέσεις που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ξεπετάχτηκαν για τον εξής λόγο: Είναι η αρχή της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι είναι και όρος για την χρηματοδότηση των χρεών της Ελλάδας. Αλλά ξέρουμε επίσης πάρα πολύ καλά ότι είναι μια σύγχρονη πολιτική, η οποία έχει σχεδιαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90 και βρίσκουν λοιπόν ευκαιρία με αυτού του τύπου τους εργαζόμενους, με αυτές τις εργασιακές σχέσεις.

Αλλά πρέπει να ξέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι οι καλές εποχές που θεωρούσαν ότι υπάρχουν έχουν τελειώσει. Όχι μόνο θα προσλαμβάνεται 1 στις 5 κενές θέσεις, αλλά θα αλλάξουν πολλά πράγματα και στις ίδιες τις εργασιακές σχέσεις, αρχής γινομένης σε αυτή τη φάση με το σχέδιο Καλλικράτης»

Σε ερώτηση για την κίνηση των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να κόψουν τον 14ο μισθό, δήλωσε:

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η πλουτοκρατία είναι μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά. Δεν χρειάζονται την εντολή της κυβέρνησης για να το κάνουν αυτό. Την εντολή την διατυπώνουν μόνοι τους. Αυτό που τους βολεύει είναι ότι ξεκίνησε η μείωση των αποδοχών και πραγματικά και σχετικά από το δημόσιο τομέα. Αυτό ήθελαν, το πράσινο φως. Το έχουν και θα το προσπαθήσουν μόνοι τους. Όμως πρέπει να ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι ξεμουδιάζουν και αυτοί που σήμερα μπορεί να φοβούνται την απόλυση, όταν καταλάβουν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα, διότι έτσι και αλλιώς οι απολύσεις γίνονται -και δεν εξετάζει ο άλλος αν κάποιος απέργησε ή όχι, απολύονται και οι απεργοί και οι μη απεργοί και τα ατίθασα παιδιά και τα πειθαρχικά παιδιά- όταν καταλάβουν λοιπόν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα πραγματικό τότε πραγματικά θα παλέψουν για να κερδίζουν ότι τους αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: