Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Αντιπροσωπεία του KKE στην Κούβα


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων και το Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, βρίσκεται στην Αβάνα της Κούβας από την Τετάρτη 17 έως και την Πέμπτη 18 Μάρτη.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με την ΚΕ του ΚΚ Κούβας στις οποίες τα δύο κόμματα θα συζητήσουν για τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν στις δύο χώρες, και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. 




Στις συζητήσεις θα τεθεί ιδιαίτερα το πρόσφατο επικίνδυνο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ενάντια στην σοσιαλιστική Κούβα που αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα στήριξης των αντεπαναστατικών ενεργειών του ιμπεριαλισμού που προστίθεται στο εγκληματικό εμπάργκο, την κοινή θέση της ΕΕ ενάντια στην Κούβα όπως και την άδικη συνεχιζόμενη φυλάκιση των 5 Κουβανών ηρώων.

Παράλληλα στις συναντήσεις θα εξεταστεί το ζήτημα της ακόμα μεγαλύτερης ανάγκης που προκύπτει, με τη συμβολή των κομμουνιστών, να εκφραστεί η πιο αποφασιστική αλληλεγγύη των λαών στη σοσιαλιστική Κούβα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: