Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Στους δρόμους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι


Μέχρι την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου έφθασε η πορεία των συνταξιούχων, που αντιδρούν στην απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να «παγώσει» όλες τις συντάξεις για το 2010.Οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, και από εκεί έκαναν πορεία μέχρι το Σύνταγμα, και κατάφεραν να φθάσουν ως το Μέγαρο Μαξίμου, παρά την αστυνομική περιφρούρηση της πορείας.
(Φωτογραφία αρχείου)
Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να τους απωθήσουν προτάσσοντας τις ασπίδες τους. 
Τα νέα σκληρά μέτρα για την οικονομία φέρνουν νέες κινητοποιήσεις. 24ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο στις 16 Μαρτίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις έντεκα το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει διαδήλωση. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 8 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας και συλλαλητήριο.
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για πολιτική μείωσης του εισοδήματος και των αποδοχών, καθώς και για επιβάρυνση του κλίματος στα ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η ΑΔΕΔΥ προτείνει ακόμα νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ σε ημερομηνία αμέσως μετά το συνέδριο της γενικής συνομοσπονδίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και άμεσου συντονισμού των δύο Ομοσπονδιών.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η ΟΛΜΕ. Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κύρηξε στάση εργασίας για την Τετάρτη 10 Μαρτίου, ενώ μετέθεσε την προγραμματισμένη απεργία της 8ης Μαρτίου για τη 16η του μήνα, ώστε να συμπέσει με την 24η απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία τους, που αντιδρούν στον λογιστικό προσδιορισμό και την τήρηση βιβλίων και στοιχείων εσόδων και εξόδων, που προωθείται έναντι του συστήματος της τεκμαρτής φορολόγησης.
Για αυτή την Πέμπτη, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν στις 8 και 9 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στις εφορίες, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ σε έκτακτη συνεδρίαση αντιδρώντας στην εισοδηματική πολιτική για το 2010.
Επίσης, στις 6 και 7 Μαρτίου, θα κλείσουν οι χώροι συγκέντρωσης απορριμμάτων. Το κλείσιμο των ΧΥΤΑ θα ξεκινήσει στις 11.30 το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής 7 Μαρτίου. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη 10 Μαρτίου διοργανώνει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, αλλά και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.
Χάος αναμένεται και στα νοσοκομεία, κυρίως της περιφέρειας, από την απόφαση των γιατρών να κάνουν μόνο τέσσερις εφημερίες τον μήνα, όσες δηλαδή ορίζει ο νόμος, και όχι οκτώ ή και δώδεκα, όπως συμβαίνει ως σήμερα λόγω έλλειψης προσωπικού. Μάλιστα, το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ προσανατολίζεται και σε κινητοποιήσεις το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα.
Πηγές:www.pathfinder.gr-ΑΝΤΕΝΝΑ-ΣΚΑΙ
(Φωτογραφία αρχείο ΣΚΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: