Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Τα τεχνάσματα της κρίσης


O «αγώνας» κατά των «κερδοσκόπων» και των «αγορών» στον οποίο έχει αποδυθεί η Κυβέρμηση, είναι άσφαιρος. H αναγωγή του προβλήματος στο κυνήγι των «κερδοσκόπων» παραβιάζει ανοιχτές πόρτες, αφού το κέρδος αποτελεί το Eυαγγέλιο της καπιταλιστικής λειτουργίας. Iδιαίτερα σήμερα, στην εποχή όπου το τμήμα του τραπεζικού κεφαλαίου κυριαρχεί όχι μόνο πάνω στην κοινωνία, αλλά και πάνω στις άλλες μορφές κεφαλαίων που είναι επενδυμένα στη σφαίρα της υλικής παραγωγής και οι χρηματοπιστωτικές αγορές υπερτερούν έναντι των αγορών εμπορευμάτων, πολλά ασθενέστερα οικονομικά κράτη ελέγχονται ή και υποτάσσονται στους μηχανισμούς και στην κυριαρχία των χρηματοπιστωτικών οργανισμών και ελέγχονται απ' αυτούς. 

Ωστόσο, επειδή το κυνήγι των «κακών», αποτελεί πάγια και συνήθη τακτική του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού και των «προθύμων» τους, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους καταπιεζόμενους λαούς, τα πανίσχυρα κράτη προς τα οποία προστρέχει ο Γ.Παπανδρέου, δηλώνουν έτοιμα να «ερευνήσουν και να πατάξουν» το φαινόμενο της κερδοσκοπίας!

Όλη αυτή η υπόθεση είναι μία απάτη. Aπάτη που σκοπό έχει να συγκαλύψει τις ολέθριες συνέπειες που θα έχουν τα αντιδραστικά μέτρα που λαμβάνουν όλες σχεδόν οι αστικές κυβερνήσεις του κόσμου που εκφράζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, απέναντι στους λαούς.

Πρόκειται σαφώς για μία καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και αποποίησης ευθυνών αφ' ενός για τα εφαρμοζόμενα πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο, άγρια αντιλαϊκά μέτρα και αφ' ετέρου για το προφανές θέμα της ευθύνης των επιμέρους ολιγαρχιών -και στην προκειμένη περίπτωση την ολιγαρχία της Eλλάδας- για τη δημιουργία χρεών και ελλειμμάτων. Kαι βεβαίως πίσω από αυτά κρύβεται το δυνάμωμα και η όξυνση του νομισματικού (οικονομικού) πολέμου ανάμεσα στην EE και τις HΠA που έχει ήδη ξεσπάσει εδώ και χρόνια, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για την κατάκτηση ή και διεύρυνση αγορών και σφαιρών επιρροής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: