Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Έκθεση του ΟΟΣΑ: To ποσοστό ανεργίας στους νέους μπορεί να αγγίξει το 28% στα τέλη του 2010, έναντι 25,3% τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκθεση του ΟΟΣΑ

anergia_mikriΈκθεση του ΟΟΣΑ "θέσεις εργασίας για νέους: Ελλάδα" που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότηταε αναφέρει ότι το ήδη υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους, στην χώρα μας ενδέχεται να ανέλθει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα μέσα στους επόμενους μήνες. 


Σύμφωνα με την Έκθεση του ΟΟΣΑ:
"Το ποσοστό ανεργίας στους νέους μπορεί να αγγίξει το 28% στα τέλη του 2010, έναντι 25,3% τον περασμένο Σεπτέμβριο."




Παράλληλα, ο διεθνής οργανισμός συνιστά στην ελληνική κυβέρνηση να εστιάσει τις προσπάθειές της σε μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν γρήγορα αποτελέσματα χωρίς αύξηση των δαπανών, όπως βελτίωση των σεμιναρίων εύρεσης εργασίας και περιορισμός, στους μακροχρόνια ανέργους, των επιδοτήσεων απασχόλησης.



Ακόμη και πριν την κρίση, η ανεργία στους νέους στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των υψηλότερων στις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ, έχοντας διαμορφωθεί στο 20,6% το 2008 σε σύγκριση με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (13,2%).
Οι πιθανότητες να βιώσουν οι νεαροί Έλληνες μακροχρόνια ανεργία είναι διπλάσιες από αυτές των συνομηλίκων τους στις περισσότερες χώρες του ΟΟΣΑ. Επιπλέον, οι νεαροί Έλληνες διατρέχουν, συγκριτικά, μεγαλύτερο κίνδυνο να μείνουν εκτός αγοράς εργασίας, υποστηρίζουν οι συντάκτες της έκθεσης.

"Οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτή την κρίση της αγοράς εργασίας", είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ κ. Άνχελ Γκουρία και πρόσθεσε ότι "πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να διατηρήσουν οι νεαροί Έλληνες την επαφή με την αγορά εργασίας για να αποφευχθεί ο μακροπρόθεσμος τραυματισμός μιας γενιάς"
Πηγές :ΕΡΤ-ΑΠΕ/ΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: