Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : Αξιώνει καταστολή για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.Σε προχτεσινή τηλεοπτική συνέντευξη, αναπαρήγαγε το σύνολο της αστικής και κυβερνητικής προπαγάνδας


Την απειλή της «κοινωνικής αναταραχής» επισείει για μια ακόμη φορά ο Κ. Μητσοτάκης, με στόχο να αναδείξει την ανάγκη συσπείρωσης του αστικού πολιτικού κόσμου και θωράκισης του πολιτικού συστήματος για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
«Αυτό που με τρομάζει περισσότερο σήμερα είναι η κοινωνική αναταραχή. Φοβούμαι. Η Ελλάδα ας προσγειωθεί ανώμαλα, αλλά ας προσγειωθεί. Γι' αυτό κάνω έκκληση όλοι να σκεφτούν τις ευθύνες τους», επανέλαβε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας προχτές το βράδυ στην τηλεόραση του «Σκάι» για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, τα συμφέροντα της οποίας διαχρονικά και με συνέπεια υπηρέτησε.


Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναρωτήθηκε με νόημα «μέχρι πού νομιμοποιείται να προχωρήσει μια μειοψηφία» και είπε ότι «ο νόμος επιβάλλεται από την ισχύ του κράτους».
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις «αντοχές» του πολιτικού συστήματος να τα βγάλει πέρα, παραλληλίζοντας μάλιστα τη σημερινή κατάσταση με την εποχή πριν τη χούντα. «Χωρίς καμιά αμφιβολία βρισκόμαστε σε μία καμπή, η εποχή αυτή μου θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας, όταν ο πολιτικός κόσμος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος του και να εμποδίσει τη δικτατορία που την βλέπαμε να έρχεται», αποφάνθηκε, με προφανή στόχο να δημιουργήσει ανιστόρητους συνειρμούς και να τρομοκρατήσει το λαό.
Ζήτησε να δυναμώσει το μαύρο μέτωπο των κομμάτων του κεφαλαίου, λέγοντας ότι «αυτή την ώρα πρέπει να ξεχάσουμε τις διαφορές μας», προκειμένου να διασωθεί το ίδιο το αστικό πολιτικό σύστημα και βέβαια να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. «Αν η Ελλάς πτωχεύσει αύριο, αν υπάρχει βαθιά κοινωνική αναταραχή την οποία όλοι πρέπει να βοηθήσουμε να αποφευχθεί, θα θυμάται κανείς τα κόμματα; Θα αποτελούν θλιβερή ανάμνηση», ήταν το καταλυτικό ιδεολόγημα που πρόβαλε.
Ο Κ. Μητσοτάκης, χωρίς περιστροφές, περιέγραψε την ιδανική για το κεφάλαιο διέξοδο από την κρίση ως εξής: «Σήμερα χρειάζεται να κατεβάσουμε το επίπεδο του ελληνικού λαού, πρέπει όλοι να φτωχύνουμε. Η ανάγκη είναι ο υπέρτατος νόμος. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση», υποστήριξε, δείχνοντας και το πού στοχεύουν το σύνολο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της.
Ως σωσίβιο για τα κόμματα του κεφαλαίου πρόβαλε την «αυτοκάθαρση» μέσω της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που χαρακτήρισε ντροπή του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, εκτίμησε ότι «η ΝΔ έκανε λάθος που έκανε εκλογές, έπρεπε πρώτα να πάρει τα επώδυνα μέτρα και, αν χρειαζόταν, να πέσει, ώστε να έχει προετοιμάσει το έδαφος. Αυτό δεν έγινε γιατί δεν υπήρξε αρκετή αποφασιστικότητα. Από την αρχή κυβερνήσαμε διστακτικά».

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: