Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Για τη πειθαρχική δίωξη της ερευνήτριας του ΕΚΑΕ, μέλους του ΣΥΝ Ελένης Αυλωνίτου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη πειθαρχική δίωξη της γνωστής ερευνήτριας του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών και μέλους του ΣΥΝ, Ελένης Αυλωνίτου, επειδή δημόσια, σε συνέντευξη τύπου του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ, κατήγγειλε τις διοικητικές παρατυπίες και το διάτρητο στο σύστημα ελέγχων του εργαστηρίου ντόπινγκ.
Η Ελένη Αυλωνίτου
Η προσπάθεια της διοίκησης του ΟΑΚΑ να χρησιμοποιήσει πειθαρχικά μέτρα για να ποινικοποιήσει τον πολιτικό λόγο στην Ελλάδα αποτελεί προσβολή της δημοκρατίας και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό πολίτη. Η άσκηση τρομοκρατίας σε όσους καταγγέλλουν τις παράνομες ενέργειές της, αποδεικνύει κυρίως ότι η διοίκηση του ΟΑΚΑ έχει πλήρη συναίσθηση του γεγονότος ότι παρανομεί.

Η αθλητική ηγεσία:
1.    Αντί να διώκει, οφείλει να αφουγκρασθεί όσους δημόσια εναντιώνονται στα κυκλώματα του ντόπινγκ.
2.  Αντί να μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση του εργαστηρίου αντιντόπινγκ, οδηγώντας τον αθλητισμό σε νέες καταστάσεις αδιαφάνειας, αναξιόπιστων ελέγχων και επιλεκτικές αποκρύψεις περιπτώσεων ντόπινγκ, οφείλει να προχωρήσει στη νόμιμη συγκρότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, ώστε να ανταποκριθεί στον επιτελικό του ρόλο στην αντιντόπινγκ πολιτική, όπως ορίζει ο νόμος.
Επιπλέον, πρόσφατες παρεμβάσεις γνωστών παραγόντων, υπόλογων για το ντόπινγκ αθλητικών ομοσπονδιών, που ξαναζεσταίνουν τις κωμικές θεωρίες περί αντεθνικών συνωμοσιών σε περιπτώσεις παραβάσεων ντόπινγκ γνωστών πρωταθλητών, φανερώνουν ότι κάποιοι δεν έχουν εγκαταλείψει τη προσπάθεια αναβίωσης των προγραμμάτων «εθνικής υπεροχής» και «Κόροιβος».
Το ζητούμενο λοιπόν είναι να μην υποκύψει η νέα αθλητική ηγεσία σε κελεύσματα του παρελθόντος και να εφαρμόσει το νόμο περί ντόπινγκ χωρίς ταλαντεύσεις και πισωγυρίσματα.
Τμήμα Αθλητισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: