Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση


«Χοντρό ψέμα είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο ή αυτούς που πληρώνονται από το δημόσιο. Θα πάρει κατηφόρα και ακόμα χειρότερη όλους και όλες τους εργαζόμενες στο ιδιωτικό τομέα.
Χοντρό ψέμα επίσης ότι τα μέτρα αυτά αφορούν το 2010. Είναι μέτρα διαρκείας και σε δυο, τρεις μήνες θα έχουμε και καινούργιο πακέτο μέτρων και μέχρι τέλος του χρόνου επίσης καινούργια πακέτα μέτρων.
Είναι τραγωδία να χάνει ο λαός δικαιώματα, να πετσοκόβεται το εισόδημά του και ενώ έχουν μεσολαβήσει πολύχρονοι, μακρόχρονοι αγώνες, δόθηκαν πολλές θυσίες, χύθηκε μέχρι και αίμα. 


Αλλά πάνω απ' όλα είναι κυριολεκτικά ντροπή, και δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει αυτό, τα βάρβαρα αυτά μέτρα να περάσουν χωρίς λαϊκή αντίσταση, χωρίς λαϊκή αντεπίθεση και πολύ περισσότερο να δοθεί η εντύπωση ότι ο λαός συναινεί με τα μέτρα αυτά, όπως καταχρηστικά κάνει η κυβέρνηση που δεν χάνει την ευκαιρία να λέει: Ο λαός μου ζητάει να πάρω αυτά τα μέτρα.
Έχει σημασία ο λαός να δείξει, ακόμα και αν περάσουν αυτά τα μέτρα, ότι δεν τα δέχεται και ότι κυριολεκτικά θα τα σμπαραλιάσει στην πράξη. Τα χρήματα τα οποία θα μαζευτούν θα πάνε ή στα κρατικά ταμεία, δηλαδή στα κρατικά ταμεία του κράτους των μονοπωλίων, είτε θα πάνε απευθείας στις τσέπες των πλουτοκρατών. Δεν πρόκειται να επιστραφεί στο λαό ούτε μισό σέντς, διότι αυτοί εξουσιάζουν, τα μονοπώλια και οι επιχειρηματίες με πολιτικό προσωπικό την κυβέρνηση.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι η κυβέρνηση, στην τρομοκράτηση του λαού και στην απόσπαση εκβιαστικής συναίνεσης, επιστρατεύει τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Καρατζαφέρη, ενώ μια σειρά επιχειρηματίες, λαλίστατοι πριν, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ, δεν μιλάνε καθόλου σήμερα αφού είδαν ότι τη βρώμικη δουλειά τους την κάνει πάρα πολύ καλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Αντίσταση συλλογική, οι δρόμοι της Αθήνας και όλης της Ελλάδας πρέπει να γεμίσουν με διαμαρτυρόμενους. Έμείς στηρίζουμε ένα κίνημα των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων της πόλης, των φτωχών αγροτών, ένα κίνημα που τα πόδια του θα βρίσκονται σε κάθε γραφείο, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργοστάσιο, ένα κίνημα που θα απελευθερώσει τη λαϊκή ενεργητικότητα και πρωτοβουλία. Τούτα τα μέτρα πρέπει να τα παρεμποδίσουμε. Και αν για οποιοδήποτε λόγο γίνουν νόμος της κυβέρνησης, να φανεί ότι ο ελληνικός λαός τα απορρίπτει  στην πλειοψηφία και μαζεύει δυνάμεις για να παρεμποδίσει αυτά που έρχονται σε δύο μήνες. Και ας μην ξεχνάει ο ελληνικός λαός το εξής: Ακόμα και αν μειωθεί το έλλειμμα κατά ένα ποσό, θα του πούνε ότι πρέπει να χάσει και άλλα για να μηδενισθεί το έλλειμμα και μετά θα του πούνε: Χάσε και άλλα για να μην έχουμε καινούργιο έλλειμμα και να μην έχουμε καινούργιο δανεισμό. Αυτό το τούνελ το γνώρισε ο ελληνικός λαός τα χρόνια που η ελληνική οικονομία αναπτύσσονταν γοργά και πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Τώρα θα ζητηθούν πολύ χειρότερα και ο λαός δεν πρέπει να συναινέσει και να χάσει ούτε ένα λεπτό στην αντεπίθεσή του».
Δημοσιογράφος: Κα Παπαρήγα καλέσατε το λαό να δείξει την αντίδρασή του στα νέα μέτρα. Τα μέτρα θα ψηφιστούν με βάση τη πλειοψηφία που υπάρχει στη βουλή, σε τι θα φανεί η ωφέλεια αυτής της αντίδρασης στη τσέπη του μισθωτού;
«Θα σας πω πολύ καθαρά: Αν αυτά τα μέτρα περάσουν στις 16 του Μάρτη, ή τις επόμενες μέρες με νόμο, γιατί η πλειοψηφία της βουλής θα τα ψηφίσει αυτό είναι σίγουρο, η συναίνεση είναι ευρύτατη, αν περάσουν αυτά τα μέτρα έχει πολύ μεγάλη σημασία οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν, να αντισταθούν, να τιμωρήσουν την κυβέρνηση, να διορθώσουν πολλοί και πολλές τη ψήφο τους, με την ανάπτυξη των αγώνων για να παρεμποδίσουν το καινούριο πακέτο που έρχεται. Ο κ. Λοβέρδος θα αναγγείλει το  ασφαλιστικό.
Γιατί αν πάμε με τη λογική ότι η βουλή αποφασίζει, τότε υπάρχει και η άλλη λογική: Υπάρχει ο λαός, τη σκυτάλη πια την παίρνουν οι δυνάμεις έξω από τη βουλή. Και άλλωστε η βουλή από το λαό προήλθε, η καταδίκη της βουλής επίσης από το λαό πρέπει να προέλθει. Και μιλάμε για πολιτική καταδίκη με μοναδικό μέσο την ανάπτυξη μιας συστηματικής προγραμματισμένης πάλης που κοιτάζει προς τα μπρος, προς ριζική πολιτική αλλαγή.
Δεν πρόκειται αυτοί που κυβερνούν και αυτοί που εξουσιάζουν να ιδρώσει το αυτί τους. Αλλά, ο λαός μπορεί να επιβάλει ανακατατάξεις και να ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο. Αλλιώς είναι ντροπή να κάθονται στο σβέρκο του, να του αδειάζουν τις τσέπες και ο λαός να σκύβει το κεφάλι. Εμείς δεν θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός θα δείξει μια τέτοια στάση, ότι θα φοβηθεί και ότι θα χάσει το κουράγιο του.
Και εν πάση περιπτώσει εδώ γίνεται και μια ολόκληρη δημαγωγία. Έχει αρχίσει μια εκστρατεία: Δώστε και σώστε, καταθέστε στα ταμεία, μαζεύουν λεφτά. Αρχίζει δε ο αγώνας δρόμου των δήθεν φιλανθρώπων δημαγωγών, αυτοί που ψηφίζουν αυτά τα μέτρα και λένε: Προσφέρω εγώ το επίδομα του δώρου, πάρτε και από εμένα... θα αρχίσουν τώρα οι δωρεές. Εάν αυτοί οι κύριοι θέλουν να δημαγωγήσουν εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε, ούτε θα τους συναγωνιστούμε σε αυτή τη δημαγωγία, η οποία είναι εντελώς παραπλανητική. Αλλά να περικοπούν ορισμένες δαπάνες που είναι σπάταλες ακόμα και χωρίς κρίση και σε περιόδους ανάπτυξης. Λοιπόν, εδώ και τώρα: Κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και με αναδρομική ισχύ, οι αμοιβές των βουλευτών να πέσουν πολύ κάτω και να καταργηθούν τα διάφορα πριμ και τα διάφορα ποσά που δίνονται για τη συμμετοχή των βουλευτών στις επιτροπές που είναι βουλευτικό έργο. Βεβαίως ένας βουλευτής ο οποίος δεν μπορεί να το σημειώσει με δουλεία, πρέπει η βουλευτική θητεία να εξασφαλίζει και τα απαραίτητα ένσημα, να θεωρείται συντάξιμη, δεν μπορεί κάποιος να χάσει, αλλά δεν μπορεί και να κερδίζει. Αυτά δεν τα λέμε δημαγωγικά για την κρίση, αλλά γιατί θέλουμε να απαντήσουμε σε αυτούς, οι οποίοι προκειμένου να πείσουν το λαό να βάλει φερμουάρ στο στόμα του, κάνουν επιδείξεις φιλανθρωπίας. Δίνοντας ένα και κρατώντας τα 99 και για πάντα και το ένα για μια χρονιά, το 2010».

Δεν υπάρχουν σχόλια: