Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Πανελλαδική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου απόφασισε η ΓΣΕΕ

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου απαντά η ΓΣΕΕ στα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αλλά και στη στάση των εργοδοτικών οργανώσεων που οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ταυτόχρονα η σημερινή ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας αποφάσισε την απόσυρση των εμπειρογνωμόνων των συνδικάτων από την Επιτροπή Διαλόγου για το Ασφαλιστικό.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποχώρησε στις πιέσεις των αγροτών και ταυτόχρονα προειδοποίησε τους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα διεκδικήσουν και θα πάρουν αυξήσεις στους μισθούς.
Η ΓΣΕΕ καλεί στην απεργία της στις 24 Φεβρουαρίου με γενικό σύνθημα «οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές, ενώ στην απόφαση καταδικάζονται οι νεοφιλελεύθερες και εκβιαστικές πολιτικές των κερδοσκόπων, απορρίπτεται ως άδικο και αναποτελεσματικό το μέτρο της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και σημειώνεται ότι η αρνητική στάση των εργοδοτών στις διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση ενισχύθηκε από το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ενώ δεν προωθείται κανένα μέτρο που να αφορά τους έχοντες και κατέχοντες.
Η ΓΣΕΕ προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για την προστασία του εισοδήματος και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: