Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

K.K.E:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τον σχεδιασμό επιδοτήσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού





H κυβέρνηση με το λεγόμενο «Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό» που εξήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα, που δημιούργησαν η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, επιχειρεί να επιβάλει την «τάξη και το δίκαιο», που επιθυμούν οι μεγάλοι επιχειρηματίες που λυμαίνονται τον ελληνικό αθλητισμό.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να διευκολύνει και να απλοποιήσει ακόμα περισσότερο την διείσδυση του κεφαλαίου στον τομέα του αθλητισμού και όχι να καλύψει τις ανάγκες του κάθε αθλήματος. Η συγκέντρωση του ενδιαφέροντος σε ορισμένα αθλήματα αποτελεί αντανάκλαση της συγκέντρωσης της επιχειρηματικής δράσης  στον χώρο του αθλητισμού και των αντίστοιχων  προϊόντων της βιομηχανίας θεάματος  που έχει στηθεί γύρω απ΄ αυτά.
Οι μεθοδεύσεις αυτές εναρμονίζονται και με τις αλλαγές στην διοικητική δομή της χώρας με το σχέδιο «Καλλικράτης» αφού  ο αθλητισμός θα περάσει στην αρμοδιότητα δήμων και περιφερειών. Έτσι θα μπορούν απ ευθείας  οι επιχειρήσεις ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές να αξιοποιούν υποδομές δηλαδή την λαϊκή περιουσία για να στήνουν «μπίζνες».
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται υπαρκτά  προβλήματα διαχείρισης και οικονομικού ελέγχου των ομοσπονδιών καθώς και το θολό όπως το ονομάζει τοπίο με τα σωματεία «μαϊμού». Αποσιωπά όμως ότι στις διοικήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Ομοσπονδιών κουμάντο έκαναν και κάνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αποσιωπά ότι τα προβλήματα και τα σκάνδαλα είναι απόρροια της πολιτικής που εμπορευματοποιεί τον αθλητισμό.
Με το πρόσχημα της «τάξης» στα οικονομικά ουσιαστικά στραγγίζει την χρηματοδότηση των αθλημάτων, εμποδίζει την ανάπτυξη τους και στερεί το δικαίωμα για σωματική άσκηση  από την λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα περισσότερα κριτήρια κατάταξης.
Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι ο σχεδιασμός του κράτους για την Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό πρέπει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις (χρηματοδότηση, υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη) ώστε όλα τα αθλήματα να αναπτύσσονται με βάση τα γνωρίσματα, τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις τους. Γι αυτό χρειάζονται κριτήρια όπως η μαζικότητα κ.α. Κύριος στόχος πρέπει να είναι, μέσα από την μαζική  συμμετοχή του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, η διαμόρφωση ολοκληρωμένης κοινωνικής προσωπικότητας και η θωράκιση της υγείας. Το κράτος πρέπει να παρέχει την δυνατότητα αυτή τόσο μέσα από το σχολείο όσο και από το σωματείο που δραστηριοποιείται σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: