Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Αϊτινός νεκρός από τις σφαίρες αστυνόμου, που νόμισε ότι έκλεβε ρύζι


Η αϊτινή αστυνομία πυροβόλησε δύο άνδρες που κουβαλούσαν πέντε σακιά ρύζι σκοτώνοντας τον έναν από τους δύο, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.Στην σκηνή υπήρχαν κάμερες του CNN που έδειξαν τον έναν άνδρα να πεθαίνει και τον άλλο να είναι σοβαρά τραυματισμένος στην πλάτη από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο CNN ότι οι δύο άνδρες είχαν κλέψει τα πέντε σακιά ρύζι, αντίθετα όμως ο επιζήσας ύποπτος ανέφερε ότι τα σακιά είχαν πέσει στο δρόμο γιατί το φορτηγό που τα μετέφερε ήταν ασφυκτικά γεμάτο και ο οδηγός του οχήματος τους τα χάρισε.

Πάντως άνθρωποι που ήταν παρόντες στη σκηνή καθώς και μαγαζάτορες που τους γνώριζαν είπαν ότι οι δύο άνδρες δεν ήταν κλέφτες.

Αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα του CNN ποιος τους έδωσε εντολή να πυροβολούν εάν υποπτεύονται ότι κάποιοι έχουν κλέψει στην ισοπεδωμένη από τον σεισμό πρωτεύουσα της Αϊτής με πάνω από δύο εκατομμύρια άστεγους και πεινασμένους πολίτες να περιφέρονται ανάμεσα στα χαλάσματα, φανερά θυμωμένοι από την πλήρη απουσία της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Πηγές:www.nooz.gr-CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια: