Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρόγραμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης


Συγκέντρωση στο Σύνταγμα διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκφράσει με όλους τους τρόπους την αντίθεσή του στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστήριξε ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας έχει βαθύτατα ταξικά αντεργατικά χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι είναι ένα “Σύμφωνο Αποσταθεροποίησης και ύφεσης” που προκαλεί περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, εκποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και εκτίναξη της ανεργίας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “δεν έχει βάση η τρομοϋστερία που κλιμακώνεται για το δημόσιο έλλειμμα, το χρέος και το ασφαλιστικό, θεωρώντας ότι καλλιεργείται σκόπιμα και τεχνητά για να εκβιαστούν συναινέσεις σε αντιλαϊκές πολιτικές.
“Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι δημοσιονομικό αλλά πρώτα από όλα και κυρίως είναι αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό πρόβλημα. Τα πραγματικά και πελώρια προβλήματα της χώρας είναι η ύφεση και η παραγωγική παρακμή, η εκρηκτική ανεργία, τα χαμηλά εισοδήματα και η φτώχεια, οι τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, η επισφάλεια της εργασίας, το ισχνό κοινωνικό κράτος”, είπε ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονόδρομος.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: