Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Αλέξη!

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Στην Άμφισσα, μακριά απ’ την Αθήνα, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις και εκκλήσεις της οικογένειας του 15χρονου Αλέξη για διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό, και 13 μήνες μετά τη δολοφονία, ξεκινά στις 20 του Γενάρη η δίκη των δολοφόνων, ειδικών φρουρών Κορκονέα και Σαραλιώτη, στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο της Άμφισσας.

Είναι φανερή η προσπάθεια του συστήματος να υποβαθμίσει και να υποβιβάσει τη δίκη αυτή. Θα ήθελε -αν ήταν στο χέρι του- να «ακυρώσει» από τη λαϊκή μνήμη αυτό το συγκλονιστικό γεγονός που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για μια ολόκληρη εξέγερση, όπου χιλιάδες λαού και -κυρίως- νεολαίας διαδήλωναν κι αντιστέκονταν καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η πολιτική που όπλισε το χέρι των δολοφόνων συνεχίζεται αμείωτη! Σε «πείσμα» της κυβέρνησης και των δυνάμεων του συστήματος, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η απάντηση του μαζικού λαϊκού κινήματος, η καταγγελία και η αντίσταση σ’ αυτήν την πολιτική, αλλά και η απαίτηση για την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων του Αλέξη. Γιατί είναι γνωστό ότι πολλές φορές το σύστημα έχει καταφέρει να «ξελασπώσει» τα παιδιά του. Ας θυμηθούμε, για παράδειγμα, τις περιπτώσεις του Μελίστα και του Καλαμπόκα. Και, ανεξάρτητα από το εάν το ΠΑΣΟΚ επιχειρήσει να αξιοποιήσει την καταδίκη των δολοφόνων ως «χαρτί» απέναντι στη ΝΔ ή για επικοινωνιακούς σκοπούς, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι στα μάτια της εξεγερμένης νεολαίας του Δεκέμβρη το ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά ο «άξιος» συνεχιστής της πολιτικής της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής που όπλισε τους δολοφόνους. Το ΠΑΣΟΚ που φέτος «τίμησε» τη μνήμη του Αλέξη με εκατοντάδες προσαγωγές, συλλήψεις, ξύλο και δακρυγόνα, με την ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την πρωτοφανή αστυνομοκρατία.

Προκειμένου να αναδειχτεί η σημασία αυτής της δίκης, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ(μ-λ) πήρε την πρωτοβουλία και κάλεσε οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προκειμένου να υπάρξει κοινό κάλεσμα. Το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα θετικό, ήταν η συγκρότηση της Πρωτοβουλίας Δράσης Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων. Η Πρωτοβουλία εξέδωσε το δελτίο Τύπου που ακολουθεί, αφίσα-κάλεσμα σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Άμφισσας, καθώς και κάλεσμα σε συνέντευξη Τύπου. Στόχος της Πρωτοβουλίας είναι το κάλεσμα αυτό να διευρυνθεί και από το χώρο της εκπαίδευσης, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τις ΕΛΜΕ και τους διδασκαλικούς συλλόγους.

Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα, η Πρωτοβουλία καλεί νεολαία και εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τη συγκέντρωση της Τετάρτης και να δώσουν σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που γεννά και οπλίζει δολοφόνους.

  • Συνέντευξη Τύπου
    Δευτέρα 18/1, στις 13:00, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα)
  • Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αμφισσας
    Τετάρτη 20/1, στις 9:00 π.μ.
    (Αναχωρήσεις πούλμαν από Αθήνα: 6:00 π.μ. και 7:00 π.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων)
Το δελτίο τύπου εδώ

Από Προλεταριακή Σημαία 633

Δεν υπάρχουν σχόλια: