Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Άσκηση εφέδρων ειδικών δυνάμεων στην Χαλκιδική


Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.



Ανησυχία και ερωτηματικά προκάλεσε η τηλεοπτική προβολή σε δελτία ειδήσεων στις 10/1/2010, σύμφωνα με την οποία έφεδροι ειδικών δυνάμεων, πραγματοποιούσαν στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, το διάστημα 7 - 10 Γενάρη 2010, άσκηση με σύγχρονα όπλα και πιστόλια διαφόρων τύπων και ανάλογες στολές, με την καθοδήγηση ειδικών από τις ΗΠΑ. Προβλήθηκαν ακόμη δηλώσεις εφέδρων αλλά και ενός δημάρχου που φαινόταν να είναι γνώστης και σύμφωνος με αυτές τις ενέργειες ή διαδικασίες.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από σχετική ιστοσελίδα της «Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής», η οποία παραθέτει πρόσθετα στοιχεία όπως: ότι η συγκεκριμένη άσκηση έγινε με συνεργασία με το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» με αντικείμενο «Ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών» καθώς και ότι το σχολείο SWAT (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής) θα παρακολουθούν αξιωματικοί από το ΓΕΣ και την Ελληνική Αστυνομία.
Το όλο σκηνικό μας γυρνά δεκαετίες πίσω, σε μια περίοδο παραστρατιωτικών και ημιστρατιωτικών οργανώσεων τύπου «κόκκινη προβιά» και άλλων, που είχαν διεθνείς διασυνδέσεις, έδρασαν ενάντια στο λαϊκό κίνημα και αξιοποιήθηκαν από τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967 και πριν απ' αυτήν
Την περίοδο που διανύουμε πέρα από τη μετατροπή των ενόπλων δυνάμεων σε μισθοφορικά σώματα κυρίως στις χώρες του ΝΑΤΟ, αναπτύσσονται και ιδιωτικοί μισθοφορικοί στρατοί. Τέτοιες δυνάμεις λειτουργούν στις ΗΠΑ είναι ενσωματωμένες στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, συμμετέχουν και σαν στρατός κατοχής στο Ιρακ.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί: α) Με βάση ποιο νομικό πλαίσιο συγκροτούνται και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας δυνάμεις όπως αυτή της λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής, στην αρμοδιότητα τίνος υπουργείου ανήκουν, πόσες και ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις σήμερα, ποια η προοπτικής αύξησή τους, ποια η συγκεκριμένη αποστολή τους και ποιος πληρώνει για όλα αυτά β) ποια η σχέση και η σύνδεσή τους με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.

Ο βουλευτής
Σπύρος Χαλβατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: