Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Ο ΣΥΝ συζητά για Συνέδριο την άνοιξη


Ο εορτασμός του νέου έτους βρίσκει τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΝ στη φάση των συζητήσεων και των ζυμώσεων ενόψει των αποφάσεων που θα ληφθούν τις προσεχείς ημέρες για την περαιτέρω πορεία του κόμματος. Στις 7 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει από κοινού η Πολιτική Γραμματεία με τους βουλευτές που προέρχονται από τον ΣΥΝ, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα επίδικα ζητήματα και ιδίως το φλέγον θέμα του συνεδρίου. Ήδη από όλες τις πλευρές του ΣΥΝ αλλά και από τη βάση συζητείται ευρέως η προοπτική της επίσπευσης των συνεδριακών διαδικασιών στην κατεύθυνση της διεξαγωγής του την άνοιξη.
Αυτό που δεν είναι σαφές είναι το περιεχόμενο και η ατζέντα που θα κληθεί να συζητήσει το Σώμα, ενώ σε κάθε περίπτωση το συνέδριο θα είναι και εκλογικό. Πάντως η νέα πολιτική συγκυρία, που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου και την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά και οι σχέσεις του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων που θα διεξαχθούν. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε πρόσφατα για την ανάγκη συντεταγμένου διαλόγου στο εσωτερικό του κόμματος, αναζητώντας και την πολιτική πλατφόρμα με την οποία θα πορευτεί ο ΣΥΝ στην κορυφαία κομματική διαδικασία.
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει ο "πρωινός καφές" του ΣΥΝ προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο, μετά και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ζητήματα που σχετίζονται με το συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά και δράσεις που μπορεί να αναλάβει ο ΣΥΝ.





Πηγή:ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: