Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Οι αγρότες έχουν δίκιο. Ο αγώνας τους αφορά το μέλλον της χώρας. Αφορά μια βιώσιμη εθνική οικονομική στρατηγική.







Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν κάθε μέρα στην ελληνική ύπαιθρο δείχνουν καθαρά ότι ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας είναι το μεγάλο θύμα της πολιτικής της Ε.Ε. και της νέας ΚΑΠ που εφαρμόζουν, εξοντωτικά μέτρα, όπως ποσοστώσεις, αποσύνδεση της επιδότησης της παραγωγής, κλπ. Παράλληλα οργιάζει συνεπεία του νεοφιλελευθερισμού που επέβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την τελευταία 30ετία η ανεξέλεγκτη δράση των μεσαζόντων που λυμαίνονται τον κόπο των παραγωγών, και η αρπαχτική δράση των πολυεθνικών του αγροτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Οι αγρότες πουλάνε σήμερα με τιμές κάτω του κόστους. Η Ελλάδα, μία χώρα με μεγάλη αγροτική παράδοση, έχει σήμερα αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και εισάγει αγροτικά προϊόντα που ευδοκιμούν με μοναδικό τρόπο στη χώρα μας! 



Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ!
Η πολιτική που εξαθλιώνει τον Έλληνα αγρότη και την ελληνική ύπαιθρο και εξαρθρώνει τον αγροτικό πληθυσμό κατεβάζοντας τον στο 6-7%. Με την πολιτική της ΕΕ η χώρα μας εμποδίζεται να αναπτύξει βιομηχανία. Δεν μπορεί να εμποδιστεί στο να αναπτύξει και την αγροτική της οικονομία.
Η στήριξη των αιτημάτων των αγροτών που εξεγείρονται δίκαια και η επανεθνικοποίηση της αγροτικής πολιτικής με ανυπακοή στην ΚΑΠ είναι υπόθεση που δεν αφορά μόνο τον Έλληνα αγρότη. Αφορά μια εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη της Οικονομίας του τόπου.
Η Κυβέρνηση αντί να πασχίζει να εξασφαλίζει τα πρωτοφανή υπερκέρδη του παρασιτικού τραπεζοπιστωτικού συστήματος και των πολυεθνικών να στραφεί στον Έλληνα αγρότη και να ικανοποιήσει τα αιτήματά του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: