Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Νέες σφαγές αμάχων


Προσπάθεια εξωραϊσμού του δοσίλογου καθεστώτος στην Καμπούλ



Συνεχίζονται στο Πακιστάν οι αμερικανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή των φυλών, με αποτέλεσμα χτες να χάσουν τη ζωή τους ακόμα πέντε άμαχοι, όταν χτυπήθηκε το σπίτι τους. Οι πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες κατά τη συνήθη τακτική τους χαρακτήρισαν τους νεκρούς μαχητές των Ταλιμπάν, ωστόσο ανεπίσημα αναγνωρίζουν ότι μεταξύ των νεκρών υπήρχε και ένα εννιάχρονο παιδί. Ανεξάρτητες έρευνες υποστηρίζουν ότι στην πλειοψηφία των αμερικανικών επιθέσεων στο Πακιστάν περισσότερα από 700 θύματα ήταν άμαχοι και αρκετά παιδιά, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τους παρουσιάσει συνολικά σαν «αντάρτες των Ταλιμπάν».
Με τέσσερις Αμερικανούς κατοχικούς στρατιώτες και έναν Βρετανό νεκρούς ξεκίνησε η χρονιά στο Αφγανιστάν. Οι βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην επαρχία Χελμάντ και ακολούθησαν επίθεση του Σαββάτου στην επαρχία Νιμρόζ, που αποδίδεται επίσης σε Ταλιμπάν και στην οποία σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι και ακόμα έξι τραυματίστηκαν.
Οσον αφορά δε την επίθεση αυτοκτονίας κατά οκτώ πρακτόρων της CIA σε αμερικανική βάση στο Αφγανιστάν από Αφγανό αξιωματικό του στρατού, ο οποίος φέρεται ως μαχητής των Ταλιμπάν που κατάφερε να διεισδύσει στον αφγανικό στρατό, είχε τύχει προσέγγισης από τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις, προκειμένου να μετεξελιχθεί σε πληροφοριοδότη τους. Οι αφγανικές αρχές επιχειρούν να αποστασιοποιηθούν από τις έρευνες για τη χειρότερη επίθεση εναντίον πρακτόρων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών τα τελευταία 30 χρόνια.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: