Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Άμφισσας. Για την Παρασκευή αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου

Όπως είχε προαναγγείλει η Ελευθεροτυπία, το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας διέκοψε τις εργασίες του για την Παρασκευή, μετά από αίτημα τόσο του συνηγόρου τού Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξη Κούγια, ο οποίος παρίσταται σε άλλη δίκη, όσο και της οικογένειας του θύματος. Έντονη αστυνομοκρατία στην πόλη.

Δεξιά στην φωτογραφία ο Επαμεινώνδας Κορκονέας στη δικαστική αίθουσα.(Από www.zougla.gr)

Ο συνήγορος υπεράσπισης των Κορκονέα - Σαραλιώτη, Αλέξης Κούγιας απουσίαζε σε άλλη δίκη, ενώ η γιαγιά και η μητέρα του θύματος, οι οποίες θα παρίσταντο ως πολιτική αγωγή, απουσίαζαν επίσης λόγω σοβαρής ασθένειας της πρώτης.Η πολιτική Αγωγή μετά την απόφαση για τη διακοπή της δίκης υπέβαλε στο δικαστήριο αίτημα να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής κ. Μανώλης Μιχαλοδημητράκης ο οποίος διενήργησε πραγματογνωμοσύνη ως διορισμένος από την υπεράσπιση τεχνικός σύμβουλος.Όπως είπε η πολιτική αγωγή, η κατάθεση του ιατροδικαστή κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική.
Το δικαστήριο επεσήμανε ότι δικονομικά δεν είναι σε θέση σε αυτή τη φάση να προχωρήσει στη κλήτευση μάρτυρα και με δεδομένο ότι απουσιάζει ο συνήγορος του ενός εκ των κατηγορουμένων.
Έξω από το Δικαστήριο υπάρχει ισχυρή δύναμη ανδρών των ΜΑΤ, ενώ για την είσοδο στην αίθουσα του δικαστηρίου υπάρχει εξονυχιστικός έλεγχος. Έντονη είναι η παρουσία και βαριά οπλισμένων αστυνομικών.
Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι κρατούνται ήδη 13 μήνες και στο 18μηνο πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, γεγονός που λαμβάνεται υπόψη στις αποφάσεις του δικαστηρίου.Τα  8 πούλμαν που μετέφεραν διαδηλωτές κυρίως από την Αθήνα είχαν  μπλοκαριστεί έξω από την πόλη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει  ένταση με τους περίπου 150 συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις, η οποία αποσοβήθηκε έπειτα από την άδεια που τους δόθηκε για να διαδηλώσουν .
Πορεία διαμαρτυρίας
Οι διαδηλωτές αφού έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, συγκεντρώθηκαν έξω από τις φυλακές όπου κρατούνται οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Φοιτητές, μέλη του ΚΚΕ, η "πρωτοβουλία αλληλεγγύης", μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους.

Αρχικά, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να περάσουν από την είσοδο της πόλης. Στη συνέχεια όμως, το πλήθος κατάφερε να εισέλθει στην Άμφισσα και ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας.
Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη σε κάθε γωνιά της πόλης. Αυτό αποτυπώνεται χαρακτηριστικά και στα συνθήματα των διαδηλωτών. "Σε κάθε γωνιά και αστυνομία, η χούντα δεν τελείωσε το 73".
Η συμπεριφορά των διαδηλωτών είναι κόσμια. Μοιράζουν φυλλάδια με πολιτικές θέσεις στους καταστηματάρχες ενώ φωνάζουν πολιτικά συνθήματα όπως "Οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική" και "εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη".


Πηγές :www.enet.gr-www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: