Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την έντονη καταδίκη της για τις προσπάθειες των πραξικοπηματικών δυνάμεων για νομιμοποίηση μέσω εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στην Ονδούρα. Οι εκλογές έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση του πραξικοπήματος με την υποστήριξη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. 

Στις λεγόμενες εκλογές το 70% του λαού απείχε από την διαδικασία, ανταποκρινόμενο στη έκκληση του νόμιμου ηγέτη της χώρας . Το Δημοκρατικό Μέτωπο της Ονδούρας με ανακοίνωση του καλεί της δημοκρατικές κυβερνήσεις και κυρίως το λαό της Ονδούρας να μην προχωρήσουν στη αναγνώριση των αποτελεσμάτων.
Παράλληλα, ο νόμιμος Πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια σε δηλώσεις από την πρεσβεία της Βραζιλίας τόνισε ότι οι εκλογές αποτελούν φάρσα και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τα επίσημα πραξικοπηματικά στοιχεία της δικτατορίας. Η εμπλοκή των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου τυχαία. Γίνεται στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας για τερματισμό της διαδικασίας αλλαγής που εξελίσσεται στην Λατινική Αμερική με την άνοδο των προοδευτικών δυνάμεων που αντιστέκονται στις ιμπεριαλιστικές επιβουλές των ΗΠΑ.
Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ επιβεβαιώνει την ισχυρή απόρριψή και τη συνολική καταδίκη του στις παράνομες εκλογές στην Ονδούρα και καλεί όλους τους νέους της Κύπρου να εκφράσουν την καταδίκη τους αγωνιζόμενοι για έναν καλύτερο κόσμο. Παράλληλα εκφράζουμε για μια
ακόμα φορά την αλληλεγγύη και υποστήριξη μας προς τον αγωνιζόμενο λαό της Ονδούρας, ο όποιος αντιστέκεται στους πραξικοπηματίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: