Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ -Θα αντιπαλέψουμε τον αντικομμουνισμ Ανακοίνωση για τη θρασύτατη απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων

Κατά των αντιδημοκρατικών πρακτικών και τον αντικομμουνισμό τάσσεται τοΚομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας με ανακοίνωσή του με αφορμή την πρόσφατη υιοθέτηση της τροπολογίας του ποινικού κώδικα που απαγορεύει τα κομμουνιστικά σύμβολα. Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία αυτή εγκρίθηκε από τον Πολωνό Πρόεδρο Λεχ Καζίνσκι πριν μια βδομάδα και σύμφωνα με αυτήν παράνομα θα θεωρούνται τα σύμβολα των λεγόμενων εγκλημάτων μίσους, ποινικοποιώντας ουσιαστικά την «παραγωγή, διανομή, πώληση ή κατοχή ...σε έντυπη, ηχητική ή άλλη μορφή συμβόλων του φασισμού, του κομμουνισμού και άλλων απολυταρχικών συστημάτων». Η τιμωρία προβλέπει χρηματικό πρόστιμο ή και φυλάκιση έως και δύο χρόνια.



Οπως ενημερώνει το ΚΚ Πολωνίας, τα συγκεκριμένα άρθρα της τροπολογίας αναφέρουν πως όποιος «δημόσια προπαγανδίζει το φασισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς ή καλλιεργεί τα μίση στη βάση εθνικών, εθνοτικών, ρατσιστικών, θρησκευτικών διαφορών ή στη βάση διαφορών που έχουν να κάνουν με την έλλειψη των θρησκευτικών πεποιθήσεων, θα τιμωρείται με την ποινή της επιβολής προστίμου, τον περιορισμό της ελευθερίας ή τη στέρηση της ελευθερίας για μια περίοδο πάνω από 2 χρόνια». Σημειώνεται πως η ίδια ποινή επιβάλλεται σε οποιονδήποτε που «για προπαγανδιστικούς σκοπούς παράγει, ηχογραφεί, εισάγει, αγοράζει, αποθηκεύει, παρουσιάζει, μεταφέρει ή στέλνει» τέτοιο «υλικό» ή είναι φορέας κομμουνιστικών συμβόλων.
Το ΚΚ Πολωνίας αναφέρει επίσης πως η συγκεκριμένη τροποποίηση κατατέθηκε μαζί με άλλες τροπολογίες, «μια από αυτές αυξάνει την ποινή για παιδεραστία, κάτι που αποσκοπεί στο να παρουσιαστεί ο κομμουνισμός ως αρρώστια της κοινωνίας».
Υπογραμμίζει επίσης πως τα αδέρφια Καζίνσκι (νυν πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός) «είναι λάτρεις του αντικομμουνισμού» και σημειώνει πως πρόκειται για μια «ιδεολογία που προκάλεσε έναν τεράστιο αριθμό θυμάτων», αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Χίτλερ, την ιαπωνική κατοχή της Κίνας και άλλων ασιατικών χωρών, τον πόλεμο στην Κορέα και τα σχέδια μαζικής χρήσης πυρηνικών όπλων, αλλά και το βάρβαρο πόλεμο στο Βιετνάμ κ.ά.
Σημειώνοντας ότι «ο καπιταλισμός ως κοινωνικός σχηματισμός έχει σημαία του την εκμετάλλευση και τον περιορισμό του ανθρώπου» όπου «Αγγλοι, Βέλγοι, Γάλλοι αποικιοκράτες καταλήστεψαν φυσικούς πόρους και διέπραξαν γενοκτονίες. Εξανάγκαζαν τους πληθυσμούς ολόκληρων κρατών σε καταναγκαστική εργασία για το κέρδος», το ΚΚ Πολωνίας τονίζει πως «δεν έχει κατηγορηθεί κανένα πολιτικό κόμμα που εκθειάζει ανοικτά την αντικομμουνιστική ιδεολογία και τον καπιταλισμό». Προσθέτει επίσης πως οι ηγέτες του καπιταλισμού «έχουν μετατρέψει το κοινοβούλιο σε δικαστήριο, όπου δικάζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».
«Δεδομένου ότι ήταν αδύνατο να αποδείξουν ότι οι κομμουνιστές διαδίδουν τον ολοκληρωτισμό ή προτίθενται να διαπράξουν οποιαδήποτε εγκλήματα, μετά από 20 χρόνια συνεχών συκοφαντιών, δυσφημίσεων και ψεμάτων, ανακάλυψαν ότι μπορούν να αποδώσουν στους κομμουνιστές τέτοια πρόθεση μέσω της νομικής πράξης!», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Καταλήγει πως «το ΚΚ Πολωνίας αντιτίθεται σθεναρά σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές με όλα τα δυνατά μέσα και προετοιμάζεται για την αντιπαράθεση, που αποσκοπεί στην αποκάλυψη του παραλογισμού, του σκοταδισμού, της ανευθυνότητας και την άρρωστη θέληση των εφευρετών της».



Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: