Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση για την παρουσία στην πόλη πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ, που προέρχονται από άσκηση στα Δαρδανέλια





ΝΑΤΟική πολυεθνική μοίρα πολεμικών πλοίων κατέπλευσε χτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη 25 Νοέμβρη. Η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMCMG2 - Standing NATOMaritime MineCounter Group2), αποτελείται από 6 πλοία, (2 ιταλικά, 1 ελληνικό, 1 τουρκικό, 1 ισπανικό και 1 γερμανικό). Στις βασικές αποστολές της ΝΑΤΟικής μοίρας συμπεριλαμβάνεται ο έλεγχος των περασμάτων και των λιμανιών στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα για την αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων, ο έλεγχος της θαλάσσιας κυκλοφορίας με στόχο την αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας».

«Πρόκληση για τον ελληνικό λαό, για τους λαούς των Βαλκανίων», χαρακτηρίζει την έλευση και παραμονή της ΝΑΤΟικής δύναμης, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕκαι καταγγέλλει την παρουσία των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ στην πόλη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:
«Θα βρουν απέναντί τους τις φιλειρηνικές και αντιιμπεριαλιστικές διαθέσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων είναι άλλη μία πράξη παράδοσης του Αιγαίου στον έλεγχο του ΝΑΤΟ, το οποίο αναλαμβάνει τον έλεγχο της περιοχής, στην οποία περνούν αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, στο όνομα της πάταξης του λαθρεμπορίου και της τρομοκρατίας. Μετά την εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών στρατηγείων σε Ελλάδα και Τουρκία για τον έλεγχο της περιοχής και με προκλήσεις, όπως η πρόσφατη τουρκονατοϊκή άσκηση, αμφισβητείται στην πράξη η κυριαρχία στο Αιγαίο, προωθείται η διχοτόμησή του.
Ταυτόχρονα οι ιμπεριαλιστικές και ΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις δολοφονούν σε όλες τις γωνιές της Γης. Στο Αφγανιστάν με τη μεγαλύτερη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας. Στο Ιράκ, την Παλαιστίνη, τα Βαλκάνια, την Κύπρο και στη Σομαλία με την προετοιμασία για επέμβαση χερσαίων δυνάμεων.
Η ιμπεριαλιστική παρέμβαση στην περιοχή, με τη δολοφονική δράση του ΝΑΤΟ να αποτελεί την αιχμή του δόρατος, έχει προκαλέσει το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο, κράτη - προτεκτοράτα. Οι λαοί των Βαλκανίων έχουν ζήσει τι σημαίνει αιματοκύλισμα και ξεριζωμός, τι σημαίνει ιμπεριαλισμός.
Μεγάλη είναι η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έχουν προσδέσει τη χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στις επιδιώξεις των ΗΠΑ. Μεγάλη είναι η ευθύνη και του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχονται τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, όλους τους μαζικούς φορείς να αντιδράσουν δυναμικά και αγωνιστικά και να απαιτήσουν: Εξω οι μακελάρηδες των λαών από τη Θεσσαλονίκη. Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα».
 

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: