Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ετοιμάζεται "αυθεντικό " ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Τολστόι


Οι Ρώσοι ετοιμάζουν ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία χρόνια της ζωής του Λέοντα Τολστόι με πολλές φωτογραφίες της εποχής που θα προβληθεί στους κινηματογράφους όλου του κόσμου τον ερχόμενο χρόνο, με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από το θάνατο του μεγάλου ρώσου συγγραφέα.
"Οι εικόνες που είδα με συγκίνησαν πολύ...Μετέχω στην παραγωγή αυτή γιατί η απλή ιστορία ενός πολύ πολύπλοκου ανθρώπου με συνεπήρε...Θέλω να δείξω σε όλον τον κόσμο αυτά που είδα εγώ", είπε ο Σεργκέι Σελιάνοφ παραγωγός του ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται "Λέον Τολστόι μια ζωντανή ιδιοφυία".
Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ υποσχέθηκαν να ρετουσάρουν τις φωτογραφίες χωρίς να χαθεί τίποτε από την μαγεία τους με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας.
"Επιθυμούμε εκατό χρόνια μετά το θάνατο του Τολστόι στις 20 και 21 Νοεμβρίου του 2010 αυτή η ταινία να αποτελέσει φόρο τιμής στον μεγάλο συγγραφέα όχι μόνο για τη Ρωσια αλλά και για τον κόσμο όλο", υπογράμμισε ο κ. Σελιάνοφ.
"Δεν θα είναι ένα συνηθισμένο ντοκιμαντέρ. Δεν θα υπάρχουν λόγια παρά μόνο στους τίτλους και τη μουσική. Δεν θα περιέχει καμία σύγχρονη κινηματογραφημένη εικόνα", εξήγησε ο συμπαραγωγός Αντρέι Ντεριάμπιν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δώδεκα χώρες μέχρι στιγμής--μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ και η Αυστραλία--έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το ντοκιμαντέρ.
  
ΠΗΓΗ:Α.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: