Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΟ

Καταγγέλλουμε την πρωτόγνωρη κλιμάκωση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας με την οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συντονισμένα και σχεδιασμένα και σε όλη τη χώρα, αντιμετώπισε τις νεολαιίστικες-λαϊκές κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου . Στον ήδη μακρύ κατάλογο των τρομοκρατικών επιχειρήσεων που η κυβέρνηση έχει από το φθινόπωρο πραγματοποιήσει ενάντια σε αγώνες και κινητοποιήσεις, τις μέρες αυτές προστέθηκαν επιλογές και πρακτικές που στοχεύουν στην κατάργηση θεμελιωδών λαϊκών-δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Οι ξυλοδαρμοί και τα χημικά ενάντια στους διαδηλωτές, η εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας με προσαγωγές φοιτητών και με ρήψη δακρυγόνων και χημικών μέσα στα πανεπιστημιακά κτίρια, οι πιο άγριες επιθέσεις –ακόμα και με μηχανές, όπως στην περίπτωση της αγωνίστριας Αγγελικής Κουτσουμπού - επιδιώκεται να γίνουν «νομιμοποιημένο» καθεστώς και συνοδεύονται πλέον από τις «προληπτικές» προσαγωγές εκατοντάδων νέων και εργαζομένων με στόχο να διαλυθούν προκαταβολικά οι διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Σε όλα αυτά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε την εισβολή δυνάμεων καταστολής σε πολιτικό χώρο (ΡΕΣΑΛΤΟ, Κερατσίνι), αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα των εργαζόμενων και της νεολαίας να συγκροτούνται και να οργανώνονται πολιτικά, στη βάση των απόψεων που οι ίδιοι διαμορφώνουν για την κοινωνία και την ταξική πάλη.

Αυτή η επιχείρηση της κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του συστήματος, έμπρακτης απαγόρευσης των διαδηλώσεων και της πολιτικής πάλης, συνεχίζεται μετά τη Δευτέρα 7/12 και αποκορυφώνεται την Τρίτη 8/12, με στόχο την κατάργηση μιας σπουδαίας λαϊκής κατάκτησης, του Ασύλου. Με «δεδομένο» την εισβολή και κατάληψη του χώρου των Προπυλαίων από τις δυνάμεις καταστολής μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών, και οδηγό τις απαγορεύσεις που επιχειρούνται στη Νομική Σχολή της Αθήνας, η κυβέρνηση καθοδηγεί το ξεδίπλωμα «διαλόγου» που διακηρυγμένο στόχο έχει να εκβιάσει και να επιβάλλει στην πράξη την κατάργηση του Ασύλου.

Οι συκοφαντίες και οι κατασκευές που αποτελούν τα «επιχειρήματα» αυτής της επιδίωξης, δεν μπορούν να συγκαλύψουν το πραγματικό ζητούμενο της: Να αφαιρέσουν από το κίνημα της νεολαίας και από το λαό το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους πανεπιστημιακούς χώρους των ΑΕΙ – ΤΕΙ για τις ανάγκες και τις δραστηριότητες του κινήματος και της μαζικής πάλης για να επεκτείνουν στη συνέχεια την καταστολή σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Η επιδίωξη αυτή όπως και όλα τα μέτρα και οι πρακτικές που συνθέτουν το όργιο τρομοκρατίας αυτών των ημερών, είναι προσπάθειες αφοπλισμού και υποταγής του κινήματος και των αντιστάσεων απέναντι στην άγρια πολιτική που φέρνει ανέχεια, ανεργία, ελαστικές σχέσεις, κατάργηση των δικαιωμάτων στις σπουδές, στην περίθαλψη, στην ασφάλιση, στη σύνταξη. Για να περιφρουρηθεί αυτή η πολιτική που πρόκειται να οξυνθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, επιχειρείται να δεθεί χειροπόδαρα ο λαός και η νεολαία.

Απέναντι σε αυτή την στόχευση, απαιτείται η αγωνιστική ενεργοποίηση κάθε προοδευτικής-δημοκρατικής συλλογικότητας των εργαζομένων και της νεολαίας! Απαιτείται να υψωθεί ένα πλατύ λαϊκό –νεολαιίστικο φράγμα, με πρωτοβουλίες σε σχολές, σχολεία και χώρους δουλειάς, για να μην περάσει η κατάργηση του Ασύλου, για να μην εμπεδωθεί η αστυνομοκρατία, για να υπερασπιστούμε τους όρους ύπαρξης και πάλης του κινήματος.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ - ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ-ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΚΚΕ(μ-λ)- ΚΟΕ

( ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 09-12-09)

Δεν υπάρχουν σχόλια: