Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ο Κούγιας κέρδισε πάλι-Δεν σεβάστηκαν την μητέρα του Αλέξανδρου-Απερρίφθη και η δεύτερη αίτηση για να γίνει στην Αθήνα η δίκη Γρηγορόπουλου

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισας στις 20 Ιανουαρίου του 2010 θα γίνει η δίκη των δύο ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια.






Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντέλης απέρριψε και τη δεύτερη, κατά σειρά, αίτηση της μητέρας του μαθητή Τζίνας Τσαλικιάν, κρίνοντας ότι ο νόμος προβλέπει ότι παραπομπή σε άλλο δικαστήριο γίνεται για σοβαρούς λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
Παράλληλα, έκρινε ότι δεν δικαιολογείται παραπομπή στο ΜΟΔ Αθηνών για τους λόγους υγείας συγγενικού προσώπου της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που αναφέρονται στην αίτησή της.
Σημειώνει δε, ότι οι λόγοι ασφαλείας για παραπομπή στο ΜΟΔ Άμφισσας έγιναν πιο επιτακτικοί, μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ πιθανολογεί ότι μπορεί να επαναληφθούν εάν γίνει στο ΜΟΔ Αθήνας, όπως ζητάει η αίτηση.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: