Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Επίθεση Τσίπρα κατά κυβέρνησης και βολές κατά ΝΔ



Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην οργανωτική και πολιτική σύσκεψη της Εκτελεστικής Γραματείας του κόμματός του.

Τόνισε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα είναι η κρίση της αξιοπιστίας της πολιτικής ζωής στη χώρα, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «αυτά που έλεγε προεκλογικά δύο μήνες μετά μπήκαν στα συρτάρια, και έχουν καταχωνιαστεί, με το πρόσχημα των πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση».
Ως δεύτερο χαρακτηριστικό της περιόδου, ανέφερε την υπέρβαση της δημοκρατίας από εξωθεσμικές παρεμβάσεις των χρηματαγορών και αναρωτήθηκε για το ποιός κυβερνά τη χώρα.
Ειδικότερα κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι εφαρμόζει συμπληρωματικό πρόγραμμα ως προς αυτά που είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θρυμματίζει το ασφαλιστικό σύστημα, ότι οδηγεί την αγορά σε πιστοληπτική ασφυξία, ότι δεν παίρνει μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης με αποτέλεσμα η ανεργία που αγγίζει το 20% να δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έκρηξης.
Ακόμη, είπε ότι «σε περιόδους κρίσης δεν είναι αυτονόητη η συσπείρωση της κοινωνίας με την αριστερά, διότι αυξάνονται τα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας των πολιτών, το κίνημα έχει σκαμπανεβάσματα και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι δυσκολίες αντιμετωπίζει και η ίδια η αριστερά».
Εντούτοις υπογράμμισε ότι εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι η Νέα Δημοκρατία, που συμβάλλει στο κλίμα συναίνεσης για σκληρά μέτρα και ότι θα πρέπει να είναι η εναλλακτική στρατηγική που υποστηρίζει η αριστερά και που συνίσταται στην φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, την αναδιανομή του πλούτου και τη μαχητική διεκδίκηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ακόμα κατήγγειλε την απέραντη κινδυνολογία που υιοθετεί , όπως είπε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την οποία χαρακτήρισε «αδιέξοδη και επισφαλή για τα συμφέροντα της χώρας».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για το κλίμα, επισημαίνοντας ότι «αποδείχθηκε ότι ο μόνος στόχος των ευρωπαίων ηγετών ήταν να φωτογραφηθούν δίπλα στον Ομπάμα». Είναι αδύνατο να αναζητά κανείς λύσεις με το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης, όπως είναι επίσης αδύνατο αυτό το μοντέλο να δώσει προοπτική για τον πλανήτη, πρόσθεσε.
Σχετικά με τα εσωτερικά του κόμματός του, είπε τα εξής: «Κανείς δεν περισσεύει. Περισσεύει όποιος θέλει. Κανείς δεν είναι αιχμάλωτος κανενός. Πρέπει το επόμενο διάστημα να παλέψουμε για την εμβάθυνση της δημοκρατίας στο κόμμα και την ενίσχυση της συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκουμε την ενότητα της αριστεράς, όχι όμως την παράλυση και τη στασιμότητα των δικών μας διαδικασιών για ζητήματα που στην κοινωνία φαντάζουν σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου».

Πηγή:www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: