Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΕΔΥΕ-Βάναυση προσβολή στην ιστορική μνήμη η ομιλία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Βουλή


Με αφορμή την ομιλία του ΓΓ του ΟΗΕ στη Βουλή των Ελλήνων και την αναφορά του στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία, με ελληνική συμμετοχή, στον πόλεμο της Κορέας ως «συμβολή στον πόλεμο για Δημοκρατία και Ελευθερία», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:



«Δεν προξενεί εντύπωση η ομιλία του κ. BanKiMoon, πρώην υπουργού των Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, γνήσιου απόγονου του αμερικανόθρεφτου καθεστώτος - μαριονέτα στην πατρίδα του και υπερασπιστή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στον κόσμο. Οι δηλώσεις του προσβάλλουν βάναυσα την ιστορική μνήμη του λαού μας και κουρελιάζουν τις αρχές και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, αρχές που καλείται να υπηρετεί ένας ΓΓ του ΟΗΕ. Αποδεικνύεται ότι ο ΟΗΕ όλο και περισσότερο ποδηγετείται και χρησιμοποιείται από τους ιμπεριαλιστές για τα σχέδια τους αλλά και για το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Επιβεβαιώνει τις συγκαλυμμένες και ανοιχτές προσπάθειες για έναν ΟΗΕ που θα επικυρώνει τις αποφάσεις ιμπεριαλιστικών οργανισμών και κύκλων όπως του ΝΑΤΟ, ΕΕ και G8.


Ο Πόλεμος της Κορέας (1950-1953), ακολούθησε την ωμή εισβολή των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο, που δεν ήθελαν να αποδεχτούν ότι μετά την αποτίναξη του αποικιακού ζυγού της φασιστικής Ιαπωνίας και τη νίκη του Εθνικο-απελευθερωτικού κινήματος της Κορέας, ο λαός της Κορέας θα προχωρούσε στην εγκαθίδρυση ενός νέου λαϊκού καθεστώτος, ελεύθερο από κάθε ιμπεριαλιστική και ξένη κηδεμονία. Ο βρώμικος πόλεμος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, διεξήχθη τότε υπό τη σημαία του ΟΗΕ και ηττήθηκε με τη λαμπρή νίκη των επαναστατικών δυνάμεων και την υπογραφή ανακωχής στον 38ο παράλληλο το 1953. Η παλιά ολιγαρχία της Κορέας, το ξενόδουλο και διεφθαρμένο καθεστώς του Syngman Rhee στο Νότο και τα υποταγμένα στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα κράτη, όπως το μετεμφυλιακό καθεστώς στην Ελλάδα, συμμετείχαν στη σφαγή του Κορεατικού λαού με όλα τα μέσα.


Η συμμετοχή εκστρατευτικού σώματος από την Ελλάδα και τα εκατοντάδες θύματα Ελλήνων, αποτελούν ντροπή για τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας και δεν έχουν καμία σχέση με την πάλη για ελευθερία και δημοκρατία. Η μετατροπή της Νότιας Κορέας μετά το 1953 σε ένα προτεκτοράτο των ΗΠΑ και μια απέραντη στρατιωτική βάση με παρουσία 28.000 Αμερικάνων στρατιωτών αλλά πυρηνικών κεφαλών σήμερα στο έδαφος της, αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη των σχεδίων αλλά και της πολιτικής των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.


Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει σήμερα, όπως και τότε στην Κορέα, την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στα Βαλκάνια, το Αφγανιστάν, την Μέση Ανατολή και την Αφρική και απαιτεί την άμεση επιστροφή τους. Συνυπεύθυνες για την συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια είναι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και δυνάμεις που αποδέχονται άμεσα ή έμμεσα την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων στον κόσμο. Ο ελληνικός λαός και οι λαοί του κόσμου γνωρίζουν τα δεινά που επέφεραν και επιφέρουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και απειλές. Δεν συμβιβάζονται και δεν υποκύπτουν στις επιβουλές των ιμπεριαλιστών!».


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: