Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Τουρκική πρόκληση με κάλυψη του ΝΑΤΟ Μαχητικά υπό ΝΑΤΟικό σχεδιασμό και έλεγχο εισέβαλαν στο χώρο διεξαγωγής ελληνικής άσκησης

Ανοιχτή τουρκική πρόκληση υπό την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Αιγαίο, με την εισβολή τουρκικών μαχητικών υπό ΝΑΤΟική σημαία και έλεγχο στο χώρο που διεξαγόταν ελληνική άσκηση και την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Συγκεκριμένα, στη δεσμευμένη περιοχή νότια της Χίου, κάτω από το ύψος των 10.000 ποδών, όπου εκτελείτο η ελληνική αεροναυτική άσκηση έρευνας και διάσωσης«ΙΩΝΑΣ», εισήλθε στη 1.30 μ.μ. έως και τη 1.35 και σε ύψος 2.200 πόδια σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, που «επιχειρούσε υπό ΝΑΤΟικό σχεδιασμό και έλεγχο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ.

Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μαχητικά ήταν κάτω από τον έλεγχο του ΝΑΤΟικού αεροπορικού στρατηγείου της Σμύρνης, το οποίο διοικείται από Αμερικανό διοικητή και Τούρκο υποδιοικητή. Αμέσως ενεργοποιήθηκε η θερμή τηλεφωνική γραμμή «HOT LINE», μεταξύ των δύο ΝΑΤΟικών κέντρων αεροπορικών επιχειρήσεων, του CAOC-7 (Λάρισα) καιCAOC-6 (Εσκί Σεχίρ). Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, καταπλέει και θα παραμείνει μέχρι τις 25 Νοέμβρη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ΝΑΤΟική μοίρα 6 πολεμικών πλοίων, ανάμεσά τους ένα τουρκικό και ένα ελληνικό, της μόνιμης δύναμης αντιναρκικού πολέμου του ΝΑΤΟ. Η ΝΑΤΟική μοίρα προέρχεται από τουρκική άσκηση στα Δαρδανέλια.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: