Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,Η προσφορά του σοσιαλισμού δεν αμαυρώνεται !

Καλύτερα μισή Γερμανία και να είναι δική μας - παρά ολόκληρη και δική τους», Κόνραντ Αντενάουερ, πρώτος καγκελάριος της ΟΔΓ με την ίδρυσή της στα 1948.

Αυτοί που χύνουν δάκρυα για το «απάνθρωπο τείχος του Βερολίνου» και πανηγυρίζουν για την πτώση του, ποντάρουν στο ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά τη συντριβή του φασισμού στην Κεντρική Ευρώπη.
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ήταν αυτές που σε αγαστή συνεργασία με τα γερμανικά μονοπώλια και την αστική τάξη στάθηκαν εμπόδιο στη μεταπολεμική ενιαία ανάπτυξη της Γερμανίας σε αντιφασιστικά, δημοκρατικά θεμέλια.
Οταν οι δυτικοί ξαναέβαζαν στις θέσεις τους τους παλιούς ναζί κρατικούς υπαλλήλους, δικαστές και δασκάλους, στην ανατολική Γερμανία οι κάθε λογής SIEMENS και AEG περνούσαν στα χέρια του λαού.
Οταν αξιωματικοί της Βέρμαχτ αναλάμβαναν πάλι υπηρεσία στη δύση, στην ανατολή οι εκτάσεις των γιούνκερς και των εγκληματιών πολέμου περνούσαν στους εργάτες γης και τους φτωχούς αγρότες.
Μήνες μετά αφότου ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για να παγιώσει το διαμελισμό και να ολοκληρώσει την αναστήλωση του γερμανικού ιμπεριαλισμού στις δυτικές ζώνες κατοχής, στην ανατολική Γερμανία ιδρύεται η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, που δέχτηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων νεαρών σοσιαλιστικών χωρών. Δέχτηκε όμως και την επίθεση αυτών που δεν μπορούσαν να χωνέψουν, ότι μπροστά στα μάτια τους γεννιόταν το πρώτο γερμανικό κράτος των εργατών και αγροτών.
Ηταν εκείνες οι δυνάμεις που εκμεταλλεύονταν επί 16 χρόνια τα ανοιχτά σύνορα στο Βερολίνο για να υπονομεύσουν τη λαϊκή εξουσία, να σαμποτάρουν την ανάπτυξη της ΓΛΔ, να της αφαιρέσουν όσο γίνεται περισσότερο το ανθρώπινο δυναμικό της. Ωσπου, μια αυγουστιάτικη μέρα του 1961 έγινε αυτό που κάθε κράτος έχει δικαίωμα να κάνει: να ασφαλίσει τα σύνορά του. Το γερό αυτό χαστούκι στους ιμπεριαλιστές όπου Γης πονάει ακόμα. Γι αυτό, είκοσι χρόνια μετά την πτώση του σύνορου αυτού, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διαστρεβλώσουν την ιστορία, να σβήσουν από τη μνήμη των ανθρώπων τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής κοινωνίας.


Μάταια όμως: παρά τη λυσσαλέα αντικομμουνιστική προπαγάνδα, σε δημοσκοπήσεις εμφανίζονται 57% των Ανατολικογερμανών να λένε ότι περνούσαν καλύτερα στη ΓΛΔ. Ενας στους δύο Γερμανούς (παγγερμανικά) θα επιθυμούσε τις κατακτήσεις της ΓΛΔ στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας. Ακόμα και στη νέα γενιά, που δε γνώρισε τη ΓΛΔ, τάσσεται το 51% των 18 έως 29χρονων υπέρ του σοσιαλιστικού συστήματος.
Οσους απολογητές της καπιταλιστικής παλινόρθωσης και να επιστρατεύουν στο Βερολίνο αυτές τις μέρες, όσα «καλλιτεχνικά» χάπενιγκς και να σκαρφίζονται για να γιορτάσουν την πτώση του τείχους, η προσφορά του σοσιαλισμού δεν αμαυρώνεται.

Δημήτρης ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Βερολίνο
ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: