Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Στο 13% η ανεργία σύμφωνα με την κυβέρνηση !

Αρνητικό ρεκόρ καταγράφει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς ο πραγματικός αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Α. Λοβέρδος, ανέρχεται σε 650.000, ποσοστό περίπου 13%.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ηχηρή διάψευση των αριθμών που έδινε στη δημοσιότητα η προηγούμενη κυβέρνηση και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, που παραποιούσαν συστηματικά την πραγματικότητα, εμφανίζοντας μόλις το περασμένο καλοκαίρι 200.000 λιγότερους ανέργους. Χθες, ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκου, έκανε λόγο για «μαζική ανεργία». Οπως είπε, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε προχθές από τον ΟΑΕΔ, στα μητρώα του είναι εγγεγραμμένοι 650.000 άνεργοι.
Αναφερόμενος στον ρόλο του ΟΑΕΔ, σημείωσε πως «η χώρα διαθέτει έναν οργανισμό-κλειδί, ο οποίος δυστυχώς δεν μπορεί ασκήσει τον ρόλο του» και ότι «είναι ένας οργανισμός που παραπαίει και πρέπει να ανασυγκροτηθεί». Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τηλεοπτικό διαφημιστικό υλικό που βρήκε μετά τις εκλογές, το οποίο ήταν -όπως είπε- «προκλητικό, ενοχλητικό και παραπειστικό, το οποίο και σταμάτησε».
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε αναφερθεί στα στοιχεία της ΕΣΥΕ, που έδινε τον Ιούλιο του 2009 ως ποσοστό ανεργίας 9,6% και τον αριθμό των ανέργων σε 476.707.
Ο ίδιος τότε είχε πει πως στο ποσοστό αυτό δεν καταγράφονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και οι ευκαιριακώς απασχολούμενοι που ανέρχονται στο 6%, δηλαδή, η εκ περιτροπής απασχόληση, η διαθεσιμότητα, τα stage, τα μπλοκάκια, η εποχική εργασία κ.λπ. και ότι το ποσοστό της ουσιαστικής ανεργίας ανέρχεται στο 15,5% που δίνει η ΓΣΕΕ.

Λ. Γαλανός
ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: