Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Διαμάντω Μανωλάκου στη βουλή : Περηφάνια και πατριωτισμός είναι να μη συμβιβάζεσαι με τα ψίχουλα.

 Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου επισήμανε ότι «δείγματα γραφής» της πολιτικής της νέας κυβέρνησης δόθηκαν από «τις πρώτες μέρες που, παρά τις διαβεβαιώσεις της αντίθεσης, υπέγραψε την παράταση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία. 



Να σας πω, λοιπόν, τη συνέχεια; Οι μηλοπαραγωγοί στην Αγιά της Λάρισας, όπου παράγεται το 80% των πράσινων μήλων και τα οποία είναι εξαγώγιμα προς τη Ρωσία, έκαναν μαζικότατη συγκέντρωση πριν από μία βδομάδα - μαζί και οι ψηφοφόροι σας - και αποφάσισαν "Καμιά αναμονή, καμία ανοχή", διότι η παράταση του εμπάργκο σημαίνει ότι τα προϊόντα θα σαπίζουν ή θα πουληθούν σε εξευτελιστικές τιμές σε μεγαλεμπόρους, που αξιοποιούν την περίσταση και τις πολιτικές επιλογές σας.
Θύματα, λοιπόν, του εμπάργκο είναι και τα ελληνικά προϊόντα και η αγροτιά. Ομως, αυτή είναι η ΕΕ και οι δεσμεύσεις που υλοποιείτε.
(...) Δεν μπορούν να περιμένουν οι χιλιάδες απλήρωτοι τευτλοπαραγωγοί και να παραμένουν κλειστά τα εργοστάσια ζάχαρης. Δεν μπορούν να περιμένουν ούτε οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, βλέποντας με βίαιο τρόπο να αρπάζονται τα δικαιώματα ύπαρξής τους.
(...) Δεν μπορούν να περιμένουν οι πλημμυροπαθείς σε Εβρο, Θεσσαλία, Ηλεία και άλλες περιοχές, ούτε οι άνεργοι, όταν το 90% δεν παίρνει - αφού δεν τους το εξασφαλίζει η σημερινή κυβέρνηση - επίδομα ανεργίας.
(...) Χιλιάδες εργαζόμενοι στα ναυπηγεία έχουν πάνω από εννιά μήνες να πληρωθούν και στη Ζώνη και στο Πέραμα η ανεργία "σπάει κόκαλα". Ωστόσο, ακούσαμε τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας να μιλάει γενικά και να παραθέτει αρκετά προβλήματα, όχι όμως τη λύση τους, μόνο ευχολόγια και κυρίως να τηρεί σιγή ιχθύος για τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και τις μεγάλες οφειλές τους στο ΝΑΤ. Βέβαια, οι ιδιωτικοποιήσεις και του λιμανιού του Πειραιά συνεχίζονται, με άλλο όνομα πιθανώς».
«"Χτυπάτε το σαμάρι και όχι το γάιδαρο", όπως λέει η λαϊκή παροιμία», τόνισε η Δ. Μανωλάκου, «γιατί θέλετε να θολώσετε τη συμπόρευσή σας με τα καπιταλιστικά κέντρα, τις αντιλαϊκές σκληρές πολιτικές τους για τους λαούς. Και φυσικά, έχουν αντιθέσεις και ανταγωνισμούς και συμβιβασμούς μεταξύ τους.
Μιλήσατε για αξιοπρέπεια. Για εμάς αξιοπρέπεια, περηφάνια, πατριωτισμός σήμερα είναι να συμμετέχει και να παλεύει ο καθένας για την οργάνωση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για να διεκδικήσει την κάλυψη όλων των απωλειών, να μη συμβιβαστεί με τα ψίχουλα και να βάλει προοπτική να περάσει ο πλούτος που παράγει με τη δουλειά του στην υπηρεσία της κοινωνίας και την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, εξοστρακίζοντας καπιταλιστική ιδιοκτησία και κέρδος. Ετσι υπάρχει ελπίδα για λαϊκή ευημερία.
Με αυτή την έννοια, μπορεί να έγινε επίσκεψη στο κολαστήριο του πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ, όμως να θυμάστε ότι οι αγωνιστές που βασανίστηκαν πάλευαν ενάντια στους εκμεταλλευτές και τους Αμερικάνους που μακελεύουν λαούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: