Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επέμβαση της Κυβέρνησης της Τουρκίας κατ΄ εντολή των βιομηχάνων ενάντια στην απεργία των μεταλλεργατών.

Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας, καταγγέλλει την Κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις των βιομηχάνων, απαγόρευσε την δίκαιη απεργία των χιλιάδων μεταλλεργατών της Τουρκίας που αγωνίζονται για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις.

Την ώρα που χιλιάδες μεταλλεργάτες είχαν κατέβει σε απεργία σε 19 εργοστάσια από τις 29 Γενάρη και προετοίμαζαν την κλιμάκωση της με την επέκταση της σε ακόμη 18 εργοστάσια τις επόμενες ημέρες, η Τουρκική Κυβέρνηση υπηρετώντας προκλητικά τα συμφέροντα των βιομηχάνων προχώρησε σε απαγόρευση της απεργίας αξιοποιώντας νόμο που ακολούθησε τη χούντα του 1980, μέσω του οποίου η κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει για 2 μήνες μια απεργία όταν συντρέχουν λόγοι «εθνικής ασφάλειας»!

Κάτω από την ίδια λογική, οι Ελληνικές κυβερνήσεις πολλές φορές προσπάθησαν να μπλοκάρουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Κοινή συνισταμένη ήταν πάντοτε η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών, τα οποία βαφτίζονται «εθνικά συμφέροντα». Σε αυτή την κατεύθυνση και οι μεταλλεργάτες στην Ελλάδα, οι χαλυβουργοί, οι ναυτεργάτες, οι δάσκαλοι, ακόμα και οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ σέρνονται καθημερινά στα δικαστήρια διότι αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.
Για τους εργαζόμενους «εθνικό συμφέρον» είναι η δυνατότητα να ταΐσουν τις οικογένειες τους, να ζουν αξιοπρεπώς, να πηγαίνουν το πρωί για δουλειά και γυρνούν ζωντανοί το βράδυ στα σπίτια τους. Η ζωή έχει δείξει ότι είναι άλλα είναι τα εθνικά συμφέροντα των βιομηχάνων και των κυβερνήσεων τους και άλλα των εργατών και των λαών κάθε χώρας.
Το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδας καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Τουρκικής Κυβέρνησης και θα εκφράσει πολύμορφα την αλληλεγγύη του στους μεταλλέργάτες της Τουρκίας. Απάντηση στην επίθεση βιομηχάνων-κυβέρνησης θα είναι η διεθνής εργατική αλληλεγγύη, το δυνάμωμα του αγώνα στην Τουρκία και σε κάθε χώρα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Απαιτούμε:
Να παρθεί πίσω η Κυβερνητική Απόφαση για απαγόρευση της Απεργίας
Να υλοποιηθούν τα αιτήματα των μεταλλεργατών για Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις
Πηγή : ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: