Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015 :Θετική τάση επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ.

Τη θετική τάση επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, όπως επεσήμανε και στις δηλώσεις του ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό 5,47%, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Με βάση αυτό το ποσοστό, το ΚΚΕ εξέλεξε 15 βουλευτές, τρεις παραπάνω από τις εθνικές εκλογές του Ιούνη 2012, όταν απέσπασε ποσοστό 4,5%. Επίσης, ο αριθμός αυτών που ψήφισαν το ΚΚΕ αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 60.000.
Με ποσοστό ενσωμάτωσης 99,94%, σε αυτές τις εκλογές ψήφισαν το ΚΚΕ 338.053, έναντι 277.227 τον Ιούνη 2012. (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ τις Περιφέρειες με τις ψήφους).
Δυσαρέσκεια και αυταπάτες
Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτυπώνει την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον εγκλωβισμό του λαού στις ψεύτικες ελπίδες που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 36,34% (149 βουλευτές) και η ΝΔ 27,81% (76 βουλευτές). Με βάση αυτά τα ποσοστά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και προχώρησε στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, η οποία σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τη μορφή που θα έχει, θα κινηθεί στους μονόδρομος του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Άλλωστε, το γεγονός ότι θα τηρηθούν οι αντιλαϊκές δεσμεύσεις, το επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις που έχουν κάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα επιτελεία της ΕΕ.
Για το ΚΚΕ δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης
Συνεχίζοντας την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ διέρρεε ότι θα επιδιώξει να γίνει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, μετά το σχηματισμό κυβέρνησης.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συνάντησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρωθυπουργό της χώρας. Όπως ήδη ανακοινώθηκε δημοσίως, έχει επιτευχθεί κυβερνητική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σήμερα ορκίζεται πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας και επίκειται η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Το ΚΚΕ, όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό, δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή.
Η κυβέρνηση, με βάση τις διαδικασίες, θα πρέπει σύντομα να φέρει τις προγραμματικές δηλώσεις της στη Βουλή και εκεί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση και τοποθέτηση όλων των κομμάτων μπροστά στον ελληνικό λαό.
Τα ποσοστά των άλλων κομμάτων
Ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η ναζιστική - εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής διατήρησε σημαντικά ποσοστά.
Με βάση τη σειρά κατάταξης, η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε 6,28%, το Ποτάμι 6,05%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,75%, το ΠΑΣΟΚ 4,68% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,46% (δεν εκλέγεται).

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: