Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Την Τετάρτη θα ξανακυκλοφορήσει η Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του περιοδικού, θα τυπωθούν 1.000.000 αντίτυπα (η
μέση κυκλοφορία του αγγίζει τα 45.000 φύλλα)

(μία συγκλονιστική φωτογραφία της Monde,
λίγο μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo)  


«Θα συνεχίσουμε, αποφασίσαμε να βγούμε την επόμενη εβδομάδα. Είμαστε όλοι σύμφωνοι» δήλωσε ο χρονικογράφος του Charlie Hebdo Πατρίκ Πεγιού ενημερώνοντας ότι η εφημερίδα θα εκδοθεί την επόμενη Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι «η συντακτική ομάδα θα συνέλθει σύντομα». «Θα το κάνουμε στα σπίτια μας, θα τα βολέψουμε» είπε ο Πεγιού όταν ρωτήθηκε που θα δουλέψουν οι συντάκτες. Τα γραφεία της εφημερίδας δεν είναι προσβάσιμα.
«Είναι πολύ δύσκολο, έχουμε όλοι τον πόνο μας, τους φόβους μας, αλλά θα το κάνουμε παρά ταύτα, διότι δεν πρέπει να νικήσει η μαλ... Ο Σαρμπ έλεγε πάντα ότι η εφημερίδα πρέπει να βγαίνει πάση θυσία» πρόσθεσε. «Θα βγει κάτι την ερχόμενη εβδομάδα, δεν ξέρουμε ακόμη υπό ποια μορφή» είπε από την πλευρά του ο αρχισυντάκτης Ζεράρ Μπιάρ. Οι συντάκτες της εφημερίδας που επέζησαν θα συναντηθούν σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του περιοδικού, θα τυπωθούν 1.000.000 αντίτυπα (η μέση κυκλοφορία του αγγίζει τα 45.000 φύλλα).


Η εφημερίδα Liberation, η οποία είχε προσωρινά φιλοξενήσει την συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo μετά τον εμπρησμό των γραφείων του το 2011 σε αντίποινα για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ, προσέφερε ήδη από χθες τη φιλοξενία και τη βοήθειά της καλώντας όλον τον γαλλικό Τύπο να συνδράμει με κάθε τρόπο τη σατιρική εφημερίδα, η οποία απειλείται και με χρεοκοπία.  

Πηγή : left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: